Triggre start modelgedreven ontwikkelplatform

Het Amersfoortse bedrijf Triggre biedt een modelgedreven online ontwikkelplatform waarmee organisaties zelf op een snelle manier maatwerkapplicaties kunnen ontwerpen en uitrollen. Een programmeur zou niet meer nodig zijn. Triggre is gebouwd op de nieuwste versie van het Microsoft .Net Framework en maakt gebruik van geautomatiseerde ontwikkelprincipes. Het bedrijf is opgezet door Mark Hulshof (28) en Jesse Meijers (32), in samenwerking met de VU Amsterdam en met hulp van het investeringsfonds Investinfuture.

Triggre gebruikt modelgedreven ontwikkeltechnologie (model driven development) waarmee aan de hand van ontwerpprincipes een applicatie geautomatiseerd geschreven kan worden. Het bedrijf claimt dat met deze methodiek een programmeur niet meer nodig is omdat Triggre de code automatisch genereert direct vanuit het ontwerpmodel. Het ontwikkelplatform is volledig webgebaseerd en meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan een applicatie werken.

Zodra het ontwerp klaar is vindt de uitrol van de applicatie - volledig automatisch en gecontroleerd - plaats in enkele seconden of minuten, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Door gebruik te maken van een multi tenant architectuur is de applicatie inzetbaar als Software as a Service (SaaS).

Eenvoudig in gebruik

Volgens het bedrijf is het met Triggre-platform mogelijk snel en makkelijk (mobiele) webapplicaties en it-systemen te ontwerpen en uit te rollen voor processen als productontwikkeling, klantenservice of logistiek. De applicaties zijn te koppelen aan de kernsystemen van de eigen organisatie, zoals financiële systemen en toepassingen voor enterprise resource planning (erp), of systemen van klanten en partners. Applicaties kunnen continu worden aangepast op basis van nieuwe inzichten of ontwikkelingen.

Triggre stelt dat 'model driven development software' veel gebruiksvriendelijker is geworden. De user interfaces - gebruiksschermen - met heldere iconen en click-drag-and-drop techniek zijn zo eenvoudig en intuïtief dat de ontwikkeling van applicaties zelfs deels of geheel kan worden overgelaten aan een business- of innovatiemanager of een multidisciplinair team. Triggre is daarmee ook geschikt voor ‘Agile modelling’, aldus de oprichters Mark Hulshof en Jesse Meijers.

Nieuwe stap

Het bedrijf zegt een nieuwe stap te willen maken in de ontwikkeling van maatwerk. Meijers, directeur technologie van Triggre: 'Al jaren zien we bedrijven worstelen met maatwerkoplossingen. Enerzijds van groot strategisch belang voor de organisatie, anderzijds gaan er vaak lange en kostbare trajecten aan vooraf die de organisatie ook weer remmen in zijn ontwikkeling. Dat kan en moet anders, vonden wij.'

Triggre wordt op een Agile manier ontwikkeld. De oprichters stellen dat continu interactie wordt gezocht met klanten, partners en andere betrokkenen om het product op basis van nieuwe inzichten verder te brengen.  Het bedrijf valt onder de paraplu van softwareontwikkelaar N-Hold, dat kantoor houdt in Amersfoort en een vestiging heeft in Wit-Rusland. N-Hold is de holding van Hulshof en Meijers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Triggre als naam lijkt wat onhandig gekozen, maar als ze groot genoeg zijn zal dit wellicht anders zijn. Google heeft de neiging om Triggre als een spelfout te zien, vandaar.

On-Topic: Het leest alsof dit een product is a la Force.com of het Nederlandse Mendix. Omdat mijn hart nog steeds sneller gaat kloppen bij BPM lijkt dit in ieder geval een mooie opzet waar ik meer van wil weten.

In 2005 heb ik overigens een zelfde concept ontwikkelt welke nog steeds gebruikt wordt, maar waar ik geen eigenaar van ben ( http://www.horecamanager.nl/ ). Onze valkuil was toen dat we iets gebouwd hadden wat alles kon. Uiteindelijk blijkt dat niemand je dan ziet. Focus was onze grootste uitdaging. Uiteindelijk hebben we toen gekozen voor een HRM oplossing specifiek voor horeca / catering.

De oprichters van Triggre hebben al hun sporen verdiend, dus ben benieuwd!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-02T09:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.