DSE koopt Provisior-ontwikkelaar ITQ Celerior

ITQ gaat zich volledig op VMware richten

Deal handen schudden overname

DSE Automatisering uit Beverwijk neemt de Provisior-ontwikkeltak van ITQ Celerior uit Wijk aan Zee over. DSE wil met Provisior, een zelfbedieningsportaal voor het aanvragen en implementeren van ict-diensten, zijn aanbod binnen de ict-dienstenmarkt verbreden. ITQ Celerior richt zich volledig op VMware.

Met de overname wil DSE Automatisering zijn positie binnen de markt van softwareontwikkeling voor middelgrote- en grote bedrijven verder versterken. De klantenkring bestaat uit verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen, ministeries, gemeenten, grote bouwbedrijven en ingenieursbureaus, auto-importeurs, zorginstellingen maar ook grote ict-partners. DSE springt in op de marktvraag van bedrijven die hun ict-beheer efficiënter en goedkope willen organiseren.

Volgens Cees Duivenvoorde, eigenaar en oprichter van DSE, sluit Provisior goed aan bij de toekomstige ambities van de ict-dienstverlener om met een online-tool voor de aanschaf van ict-diensten de markt te veroveren.

Volgens Francisco Perez van der Oord, eigenaar en oprichter van ITQ, is de verkoop van het Provisior-onderdeel een welbewuste keuze. 'Door de sterke groei van Provisior was voor ons de tijd aangebroken om strategische keuzes binnen ons bedrijf te maken.'

VMware

Van der Oord blijft aan als commissaris van de Provisior-activiteiten en is ervan overtuigd dat dit de juiste stap is om innovatie en support te garanderen voor partners en klanten.

ITQ richt zich volledig op zijn VMware-propositie en transformatiediensten en ziet in de overdracht van Provisior aan DSE een kans om het product naar het volgende niveau te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-25T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.