NetRom krijgt nieuwe grootaandeelhouder

De Nederlands-Roemeense software-ontwikkelaar NetRom bouwt in de Roemeense universiteitsstad Craiova een bedrijfscampus van circa 30.000 m2.

Een meerderheidsbelang van de Nederlands-Roemeense softwareontwikkelaar NetRom komt in handen van private equity-investeerder IceLake Capital. De investeringsmaatschappij neemt de aandelen over van een groep informal investors van wie het overgrote deel sinds de oprichting in 1999 als aandeelhouder bij NetRom betrokken was.

Ook oprichter/ceo Han in ’t Veld en coo Mircea Negrila hebben hun belang in de onderneming uitgebreid. De partijen verstrekken geen nadere financiële details van de transactie.

NetRom is met een jaaromzet van circa twintig miljoen euro en meer dan 330 ontwikkelaars hoofdzakelijk actief vanuit de Roemeense universiteitsstad Craiova. Daarnaast heeft NetRom vestigingen in Breda en Arnhem. Veel kennis is opgebouwd met softwareontwikkeling in specifieke sectoren, zoals in de telecom, fintech en healthcare.

Bedrijfscampus

Han in ’t Veld licht toe dat de gewenste groei de komende jaren hoofdzakelijk in het ontwikkelingscentrum van de organisatie in Craiova (Roemenië) plaatsvinden. Zo investeert NetRom de komende jaren meer dan tien miljoen in de bouw van een bedrijfscampus met de modernste faciliteiten gericht op een zo optimaal mogelijk leef- en werkklimaat voor de honderden medewerkers in Roemenië, in permanente kennisontwikkeling van de softwareontwikkelaars en in het rekruteren van het beste it-talent dat jaarlijks afstudeert aan hoog aangeschreven universiteiten. Ook gerichte overnames ter versterking van het hoofdkantoor in Nederland en extra investeringen in de organisatie in Midden- en Oost-Europa sluit de onderneming niet uit.

Bastiaan Hagenouw, partner bij IceLake Capital, vindt dat wat NetRom de afgelopen jaren in Roemenië aan ontwikkelfaciliteiten en rekrutering van it-talent heeft neergezet, uniek is in Europa. ‘De nieuwe campus is de ruggengraat van het ontwikkelcentrum. Daarmee heeft het bedrijf alles in huis om het neusje van de zalm aan it-talent aan zich te blijven binden. En dat garandeert klanten toegang tot de beste ontwikkelaars die op de markt te vinden zijn en die aan hun projecten kunnen werken. We zien er naar uit NetRom te begeleiden bij het realiseren van het enorme groeipotentieel dat hiermee samenhangt.’

IceLake Capital is opgericht in 2018 en investeert in bedrijven in de businessservices en softwaresectoren met een ebitda tussen de drie en tien miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-25T09:45:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.