TU Delft krijgt hart van Europese quantumtech

Op de campus van TU Delft komt een House of Quantum, een ontmoetingsplek voor wetenschappers, startups en het bedrijfsleven. Zij kunnen zich hier vestigen en gebruikmaken van de gedeelde onderzoeksfaciliteiten. Doel van de faciliteit, die in 2024 wordt opgeleverd, is om nieuwe technologieën te creëren. Bovendien moet de locatie het hoofdkwartier voor quantumtechnologie in Europa worden.

Het House of Quantum beschikt over 12.000 vierkante meter komt op het zuidelijk deel van de TU Delft Campus. Het komt dicht bij de snelweg en kennisinstituten QuTech en TNO. De faciliteit wordt een open ontmoetingsplek waarbij wetenschappers, ondernemers, studenten, financiers en bedrijven samenwerken om technologieontwikkeling rondom quantumtechnologie en de toepassing ervan te versnellen.

Naast huisvestiging voor deze partijen, krijgt de locatie een Living Lab Quantum and Society. Dat is een digitale en fysieke omgeving waar bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties, wetenschappers en burgers samenkomen om met quantumtechnologie de maatschappij verder te helpen door gezamenlijke ethische, wettelijke en maatschappelijke normen te ontwikkelen.

Tot slot biedt House of Quantum gedeelde onderzoeksfaciliteiten. Toegang tot deze faciliteiten is volgens de partijen tot nu toe onbetaalbaar voor veel bedrijven.

Quantum Delta NL

House of Quantum wordt het hoofdkantoor van het Quantum Delta NL-programma. Dat programma moet het quantumtechnologie-ecosysteem verder uitbouwen en beschikt over locaties in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Leiden en Twente. Het ontving in april 615 miljoen euro van het Nationale Groeifonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-02T11:34:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.