Veenendaal maakt geld vrij voor ICT Campus

fintech

De gemeente Veenendaal stelt eenmalig een bedrag van zes ton en vanaf 2018 jaarlijks een bedrag van honderdduizend euro beschikbaar voor de ICT Campus. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met dit voorstel van het college B&W. In juni debatteert de raad over het programmaplan.

Dit meldt de Veenendaalse Krant. De overige investering van de totale investering van 2,8 miljoen euro wordt volgens de krant door cofinanciering betaald door onderwijsinstellingen en het ict-bedrijfsleven. Komende periode werken de partners binnen de ICT Campus een convenant uit om de samenwerking verder te bekrachtigen.

Veenendaal profileert zich binnen de regio FoodValley als het 'ict-centrum'. Een centrale rol hierbij is weggelegd voor het bedrijventerrein De Batterijen, waar relatief veel ict-bedrijven gevestigd zijn. Het plan is om hier ook een ICT Campus in te richten. Dit platform moet extra impuls geven aan de kennisuitwisseling en –ontwikkeling op het gebied van ict en zorgen voor extra werkgelegenheid. In 2025 wil Veenendaal kunnen uitdragen dat het daadwerkelijk is uitgegroeid tot het ict-centrum voor de voedselsector in Nederland.

Vonk 360

De ICT Campus komt in het kantoorpand Vonk 360, gelegen langs de A12. Dit pand biedt werkplekken voor start-ups en is flexibel in te richten als kantoorruimte. Ook ligt het in de bedoeling dat samenwerkingsverbanden ontstaan tussen ict-bedrijven, startups, overheden en bijvoorbeeld mbo- en hbo-instellingen uit de regio en de Wageningse Universiteit. Die zijn dan vooral gericht op kruisbestuivingen tussen ict-innovaties en die uit de levensmiddelenindustrie.

De plannen van de gemeente vielen niet bij iedereen in even goede aarde. Zo vond de provincie dat een ict-campus niet in haar kantorenbeleid van de provincie past en oordeelde de lokale rekenkamer dat de ambities van de gemeente onrealistisch waren. Die boekte afgelopen maart wel een klein succes met de aankondiging dat er een datacenter wordt gebouwd voor de ICT Campus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-09T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.