Hackathon voor slimme auto op provinciale weg

Slimme auto

De provincie Noord-Holland organiseert een ontwerpwedstrijd voor een systeem dat op de provinciale weg verkeersinformatie overbrengt naar zelfrijdende auto’s. Die hackathon met de naam ‘Hack the Road’ wordt van 14 tot 16 september 2017 gehouden op Circuitpark Zandvoort.

Tijdens de hackathon krijgen verschillende teams 48 uur de tijd om een systeem te bouwen waarmee op de provinciale wegen verkeersinformatie overgebracht kan worden naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.

De provincie Noord-Holland licht toe: 'We willen de ‘slimme’ zelfrijdende auto zo goed mogelijk faciliteren. Informatie die van belang is voor de automobilist, zoals gevaarlijke weersituaties of de huidige verkeerssituatie op de weg, wordt in de nabije toekomst naar slimme auto’s gecommuniceerd. Bij verkeershinder kan bijvoorbeeld de route of de gewenste rijsnelheid automatisch worden aangepast. Dit zorgt voor een efficiëntere maar bovenal ook voor een plezierige rijervaring.'

De provinciale wegen, en wegen in het algemeen, zijn op dit moment nog niet klaar voor de slimme, zelfrijdende auto. De deelnemers aan ‘Hack the Road’ moeten daar verandering in brengen. Het winnende team krijgt een reis naar Californië om daar hun prototype te presenteren aan geïnteresseerde overheden, bedrijven en universiteiten. De organisator benadrukt dat ‘Hack the Road’ een competitief evenement is, waarbij creativiteit en innovatie voorop staan.

IoT, AR en VR

Ontwikkelaars, designers, programmeurs, infrastructuurexperts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen kunnen zich tot en met 13 september aanmelden om deel te nemen aan de hackathon via www.noord-holland.nl/hacktheroad.

Voor het maken van hun prototype krijgen deelnemers toegang tot toepassingen voor artificial intelligence (AI), internet of things (IoT) en augmented reality (AR). 

De laatste dag van de hackathon, 16 september 2017, pitchen de teams hun prototype aan een deskundige jury. Voor de top drie is er onder andere een prijzenpot ter waarde van twintigduizend euro beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-10T10:09:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.