Jan en alleman kan prototypen met Weave.ly

bouwstenen

De Vrije Universiteit Brussel is een spin-off rijker. Het platform Weave.ly stelt niet-technici in staat om volledig functionele softwareprototypes te bouwen, zoals mobiele applicaties, dashboards, nieuwe frontends op bestaande backend-systemen of iot-systemen, én te testen.

Weave.ly is een spin-off van het Software Languages Lab van de VUB, onder leiding van professor Wolfgang De Meuter. Het is opgericht door Florian Myter en Jesse Zaman, twee voormalige doctoraatsonderzoekers. De aftakking bouwt voort op Zamans doctoraatsthesis waarin hij een platform ontwikkelde waarmee niet-technische mensen snel webapplicaties kunnen bouwen, zoals mobiele apps, door 'software-legoblokken' aan elkaar te klikken met behulp van visuele drag & drop-componenten, en waarbij ontwikkelaars geen enkele regel programmeercode hoeven te schrijven.

Bovendien verzamelen deze prototypes automatisch bruikbaarheidsgegevens om het nieuwe product te testen. Weave.ly stelt op die manier bedrijven in staat om snel nieuwe digitale producten te maken en hun digitale ideeën te valideren vooraleer ze te lanceren en dus ook vóór bedrijven er grote budgetten en middelen aan toewijzen.

Myter: 'Tachtig procent van nieuwe of vernieuwende softwareprojecten mislukken binnen een jaar. Dat komt omdat je van een innovatief softwareproduct eerst een werkende versie nodig heeft, vooraleer het product grondig is te testen. Dat is duur en tijdrovend. Met Weave.ly kan je eerst wel testen.'

Zaman: 'Weave.ly-prototypes tracken automatisch een breed scala aan usability metrics, zoals click heatmaps, eye tracking, time-on-task en time-on-page, wat inzichten en feedback oplevert met betrekking tot de validatie van het nieuwe digitale product.'

De Meuter voegt hieraan toe: 'Dankzij Weave.ly is innovatie en softwareontwikkeling niet langer voorbehouden aan de happy few met codeervaardigheden.'

De spin-off is opgericht met ondersteuning van het vicerectoraat Innovatie & Valorisatie en de IOF-raad (Industrieel OnderzoeksFonds) van de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens de onderzoeksfase kon het softwareplatform verder worden ontwikkeld met steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) en Innoviris. Weave.ly is een Start It@KBC-startup.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-18T12:35:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.