Microsoft introduceert ai-assistent Copilot

Microsoft voorziet Windows 11 en Microsoft 365 binnenkort van een ai-assistent die de gebruiker helpt bij werkzaamheden op de computer. Microsoft Copilot integreert online-context, kunstmatige intelligentie, werkgegevens van de gebruiker en wat deze zoal op de computer uitvoert. Het werkt als app of direct via een rechtermuisklik. De technologie wordt ook beschikbaar in webbrowser Edge en zoekmachine Bing.

De ai-assistent kun je inzetten om tekst te genereren, muziek te vinden, vensters op het scherm te organiseren of te assisteren bij creatieve taken rond foto's of video's, aldus de fabrikant. Met Copilot bouwt Microsoft voort op de ai-functionaliteit die al beschikbaar is in verschillende toepassingen en verenigt deze nu voor een betere gebruikservaring.

Microsoft rolt 'een vroege vorm van' Copilot vanaf 26 september uit als onderdeel van Windows 11-update. Later dit najaar komt de tool beschikbaar in Bing, Edge en Microsoft 365. Gaandeweg voegt het bedrijf nieuwe functionaliteit en onderlinge verbanden toe aan de ai-assistent.

Een groot deel van de technologie achter Copilot is afkomstig van ChatGPT, de chatbot van OpenAI die Microsoft al sinds begin 2023 integreert in zoekmachine Bing. Het gaat vooral om de interface, waarbij gebruikers in natuurlijke taal vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen verwachten.

Sommige media vergelijken Copilot met een opgepimpte Clippy, Microsofts iconische digitale hulpje dat tot vervelends toe in beeld kwam als je in een Word-document of Excel-sheet werkte. Copilot zou minder opdringerig zijn en alleen zijn hulp aanbieden als je bijvoorbeeld een tekst selecteert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-22T10:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.