Ctac versterkt consultancy via overname Purple Square

Ctac pand Den Bosch 2012

Ict-dienstverlener Ctac neemt een meerderheidsbelang in Purple Square. Dat bedrijf uit Zaltbommel is gespecialiseerd in programma-, project- en verandermanagement. Dit past naar eigen zeggen in het portfoliomanagement van consultancy-activiteiten van Ctac. De organisatie blijft als een onafhankelijk onderdeel opereren.

Purple Square helpt organisaties met het verbeteren van hun bedrijfsvoering door de bedrijfsprocessen, informatietechnologie en organisatie te veranderen. De organisatie, opgericht in 2014, heeft 25 medewerkers in dienst.

Ctac neemt zeventig procent van de aandelen over en er zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang in de komende drie jaar. Die aandelen zijn nog in handen van Purple Square-oprichter Wil Daniels. Dit om zijn betrokkenheid bij de organisatie te waarborgen.

De overname wordt medio januari 2020 afgerond.

Financiële resulstaten

Ctac is beursgenoteerd en heeft eerder dit jaar zijn financiële prognoses voor het boekjaar van 2019 verlaagd. Dit is te wijten aan klanten die terughoudend zijn om nieuwe, grote projecten te starten en onvoorziene extra kosten.

Ook is de ict-dienstverlener hostingbedrijf Leaseweb in totaal 2.369.718,03 euro verschuldigd. Dit bestaat uit een schadevergoeding van 1.250.000 euro en compensatie voor de proceskosten en een eerdere ongedaanmakingsvergoeding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-18T11:10:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.