Royal HaskoningDHV lijft Novius in om digitale focus

Advies- en ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV neemt adviesbureau Novius uit Langbroek over. Daarmee versterkt het Amersfoortse concern zijn focus op dienstverlening op het gebied van data en digitale transformatie.

In 2017 gooide het ingenieursbedrijf zijn strategie om door zich meer toe te leggen op advies over data en digitale manieren van werken. Hiertoe werkt de onderneming samen met klanten en strategische partners en werden diverse bedrijven overgenomen, waaronder data science-bedrijf Ynformed, simulatie-expert Lanner, data scientist Hal24K en het Britse digitaledienstenbedrijf Ambiental.

De nieuwste overname is dus Novius. Dit bureau adviseert en ondersteunt organisaties bij de uitvoering van bedrijfstransformaties aan de hand van data. Onder de klanten bevinden zich Schiphol, Rabobank, gemeente Tilburg, Aegon, NS en Prorail. De onderneming bestaat bijna veertig jaar en is de laatste jaren actief met big data, artificial intelligence (ai), cloud computing, digital twins, sensoring, internet of things (iot) en smart assets. 

Fysieke en digitale verbinding

Het idee achter de overname is dat veel organisaties de noodzaak voelen om te digitaliseren en zich sneller willen aanpassen aan veranderingen in de markt. Bijvoorbeeld doordat ze te maken hebben met de energietransitie, mobiliteitsvraagstukken, watersystemen of stedelijke ontwikkeling. Door deze trends wordt de fysieke wereld, waarin Royal HaskoningDHV groot is, in toenemende mate verbonden met de digitale wereld.

Royal HaskoningDHV levert onder meer ingenieurs en projectmanagers op het gebied van luchtvaart, gebouwen, energie, industrie, infrastructuur, vervoer, ruimtelijke ontwikkeling en water. Er werken wereldwijd zo’n zesduizend mensen, verspreid over ruim dertig landen. Vorige maand werd het bedrijfsonderdeel Royal HaskoningDHV Digital opgericht. Met de inlijving van Novius telt deze unit ruim 250 experts op het gebied van digitale dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-23T17:10:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.