Wat zijn de belangrijkste it-trends van 2022?

Dit artikel delen:

Supply Value voert jaarlijks het IT Trendsonderzoek uit, met als hamvraag: welke it-trends komen volgens professionals werkzaam in of met it in Nederland het aankomende jaar bovendrijven. Supply Value brengt niet alleen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen it en wat de impact is op de business. Doel is het ondersteunen van informatiemanagement- en -technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten. Computable ondersteunt dit onderzoek.

Afgelopen jaar bleek cyber- en datasecurity de belangrijkste it-trend van het jaar, gevolgd door de cloud en het datadomein. Na de wereldwijde uitbraak van Covid-19 was het belang van veilig werken, onafhankelijk van locatie, duidelijk herkenbaar in de resultaten. Cyber- en datasecurity werd door meer dan 86 procent van de respondenten gerekend tot de top drie belangrijkste trends, waarbij het de koppositie overnam van het datadomein. Een andere opvallende ontwikkeling was de stijging van de cloud naar de top drie. Alhoewel respondenten het datadomein nog net iets belangrijker vonden, kreeg cloud meer prioriteit.

Toenemende digitale kwetsbaarheid

"De digitale dreiging voor de nationale veiligheid blijft permanent"

Digitale dreigingen, cyberinbraken en datalekken komen nationaal en internationaal steeds vaker voor. De verdergaande digitalisering maakt organisaties kwetsbaar voor digitale aanvallen, waardoor forse investeringen nodig zijn om deze kwetsbaarheid te verlagen. Het mag dan wel lijken dat investeringen in cyber- en datasecurity niet direct geld opleveren, maar het negeren ervan (of onderschatten van de risico’s) kan enorme financiële en imagoschade opleveren.

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn Supply Value en Computable benieuwd of andere it- trends als 5G, quantum computing en de cloud het overnemen in populariteit. Doe dus mee aan het IT Trendsonderzoek! Het invullen van de enquête neemt ongeveer vijf minuten in beslag en antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. Het onderzoek is ook anoniem in te vullen. Deelnemers kunnen kosteloos het onderzoeksrapport ontvangen.

Resultaten 2020

Bent u benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de belangrijkste punten uit de publicatie die Supply Value opstelde of download het gehele onderzoeksrapport. Of lees ons artikel op de onze site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Transformation

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-21T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.