Mapiq krijgt 3,4 miljoen voor uitbouw kantoorsoftware

The Edge: Amsterdams flexkantoor dat Mapic-software gebruikt.

Het Zuid-Hollandse energie-innovatiefonds Energiiq, een aantal particuliere investeerders en bestaande aandeelhouders investeren 3,4 miljoen euro in Mapiq. De kapitaalinjectie wordt ingezet voor het breder in de markt zette van de 'slimme-kantoorsoftware' van de Delftse onderneming.

Mapic is facilitaire software voor flexwerkbeheer. Het product geeft medewerkers toegang tot de faciliteiten van een kantoorpand, waar ze ook zijn en wanneer ze maar willen. Zij kunnen met de software onder meer kamers reserveren, de weg in een pand vinden, vrije werkplekken/werkstations zoeken, lockers reserveren, locaties delen en tijden en/of ruimtes gemakkelijk veranderen. Het programma toont dit alles in een 3d-kaart.

Het bijbehorende analyticsplatform biedt voorspellende informatie en geeft facilitymanagers handvatten om kantoorpanden op basis van data-inzichten verder te optimaliseren. Volgens Mapiq zorgt het gebruik van de software ervoor dat organisaties efficiënter en flexibeler gebruik maken van kantoorruimte en -faciliteiten. Dit vergroot dan weer werknemerstevredenheid, bespaart kosten en reduceert CO2-uitstoot.

Internationale groei

Mapiq werd in 2013 opgericht door de huidige algemeen directeur Sander Schutte en technisch directeur Jasper Schuurmans, beiden afkomstig van de TU Delft. De doorbraak vond een jaar later plaats dankzij de samenwerking met adviesbureau Deloitte, dat het platform inzette in het energie-neutrale kantoorgebouw The Edge in Amsterdam. Inmiddels bedient Mapiq met klanten in binnen- en buitenland als PwC, AkzoNobel, Heineken, EY, KPMG, ENGIE, Unilever en Microsoft.

Met de nieuwe investering wil Mapiq internationaal een groeiversnelling inzetten. In 2015 haalde het bedrijf ook een investering op.

Virtualock

Naast Mapic voerden Schutte en Schuurmans een aantal jaar geleden naast de facilitaire software voor flexwerkbeheer nog een ander product: Virtualock. Dat was anti-diefstal-software voor pc's. Onder meer de TU Delft gebruikte de software. Maar twee softwareproducten serieus in de lucht houden, bleek toch te veel van het goede. Eind 2016 trok het duo de stekker uit Virtualock om het vizier geheel op Mapic te richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-08T10:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.