Exxellence Groep neemt Zaaksysteem.nl over

Overname

Begin maart stapte investeerder Main in bij de Exxellence Groep, een aanbieder uit Hengelo van softwareoplossingen, zoals een zaaksysteem, en advisering gericht op de lokale overheidsmarkt. Drie maanden later is er al de eerste overname: die van Zaaksysteem.nl.

Zaaksysteem.nl is opgericht in 2009 en gevestigd in Amsterdam. De onderneming telt ruim dertig werknemers en bedient zo'n vijftig klanten, het merendeel kleine- en middelgrote gemeentes. Hierin verschilt het bedrijf van Exxellence Groep, dat hoofdzakelijk grotere gemeenten en andere publieke instanties bedient. Voorbeelden van klanten van Zaaksysteem.nl zijn de gemeente Alkmaar, gemeente Vijfheerenlanden en de gemeente Hof van Twente.

De acquisitie van Zaaksysteem.nl is een eerste stap in de strategie van Exxellence Groep en Main Capital om het productportfolio verder te ontwikkelen en uit te bouwen binnen de Nederlandse (semi-) overheidsmarkt. Daarmee wil het bedrijf een duurzaam tegengewicht bieden aan de grotere spelers in de markt, zoals Pinkroccade en Centric. Main borduurt hierbij voort op de ervaring die heeft opgedaan met de investering in en uitbouw van Roxit, een andere overheidsautomatiseerder. De investeerder verkocht de Roxit Groep vorig jaar februari aan het Noorse softwareconglomeraat Visma.

Verder verwacht de combinatie door het opensourcebeleid goed te kunnen aansluiten bij de zogeheten common ground-gedachte die in gemeenteland populair aan het worden is. Daarbij is de ambitie om een gemeenschappelijke basisarchitectuur neer te leggen waardoor gemeentes minder afhankelijker worden van softwareleveranciers die gesloten toepassingen (vendor lockin) verkopen die lastig zijn te vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-02T18:02:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.