SAP is positief ondanks omzetdaling

Dit artikel delen:

Softwareleverancier SAP is positief over de tweede helft van 2009, ondanks een omzetdaling van 6 procent het eerste halfjaar van 2009. 'Hoewel het economische klimaat moeilijk blijft, zien we zichtbare verbeteringen voor de tweede helft van het jaar', aldus ceo Leo Apotheker. Het bedrijf voorspelt een winstmarge voor 2009 tussen de 25,5 procent en 27 procent. De omzet van het Duitse bedrijf was de eerste helft van dit jaar 4,97 miljard euro. De winst daalde met 4 procent naar 627 miljoen euro.

De daling van de winst is vooral te wijten aan een slechte winst het eerste kwartaal. Het tweede kwartaal steeg de winst met 4 procent.

Het bedrijf haalde vooral omzet uit dienstverlening. De eerste helft van 2009 steeg de omzet hieruit met 20 procent naar 2,6 miljard euro. De inkomsten uit licenties daalden sterk met 40 procent. Vooral in de Verenigde Staten werden minder licenties verkocht dan in het eerste halfjaar van 2008.

Zwaarste omstandigheden ooit

Tijdens de presentatie van jaarcijfers 2008 in januari van dit jaar zei de softwaremaker zich nog schrap te zetten voor de gevolgen van de economische crisis. Algemeen directeur Apotheker had het toen over de zwaarste omstandigheden ooit.

Het bedrijf kondigde toen ook aan drieduizend banen te schrappen. Dat is ongeveer 6 procent van het personeelsbestand. Eind januari verwachtte de softwaremaker nog 300 tot 350 miljoen euro kwijt te zijn aan reorganisatiekosten, inmiddels is de verwachting bijgesteld naar 200 miljoen euro. In de halfjaarresultaten is 165 miljoen euro afgeschreven aan reorganisatiekosten. De overige kosten volgen de volgende kwartalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Zelfs onder gunstige economische omstandigheden is een winstmarge van meer dan 25% erg hoog. Onder de huidige omstandigheden is het diefstal.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-29T14:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.