Ctac wil Yellow2B en Yellow & Red overnemen

Dit artikel delen:

Erp-dienstverlener Ctac wil SAP-dienstverlener Yellow2B en bouwer van internetapplicaties Yellow & Red overnemen. Ctac wil per 1 januari 2010 52 procent van de aandelen van beide bedrijven in handen hebben. Het belang zal in de komende drie jaar geleidelijk worden uitgebouwd naar honderd procent. De koopprijs is afhankelijk van de financiële resultaten van de bedrijven in de komende drie jaar. Als de overname doorgaat zullen SAP NetWeaver-consultants van Ctac worden toegevoegd aan het team van Yellow2B.

Het in 2001 opgerichte Yellow2B levert oplossingen om de gebruiksvriendelijkheid van SAP-systemen te vergroten. Yellow & Red, opgericht in 2000, adviseert bedrijven over het gebruik van internetapplicaties, content management en bedrijfsportals op internet. Dat gebeurt op basis van detachering of volledige projectuitbesteding.

De bedrijven blijven onder eigen naam en als zelfstandig onderdeel van Ctac actief. De overnamekandidaten boeken in 2009 naar verwachting een gezamenlijke omzet van 3,3 miljoen euro. De bedrijven tellen 27 medewerkers. Ctac verwacht dat de voorgenomen overname vanaf 2010 zal bijdragen aan de financiële resultaten.

Overnames

Overnames stuwen de resultaten van de dienstverlener uit Den Bosch. Ctac boekte over het derde kwartaal van 2009 een verlies van zeshonderdduizend euro. De omzet daalde ten opzichte van dezelfde periode in 2008 met 13 procent en kwam uit op vijftien miljoen euro. Zonder de financiële resultaten van de in 2008 en 2009 overgenomen bedrijven is de omzet met 25 procent gedaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-17T09:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.