SAP beëindigt contract met CEO Apotheker

Dit artikel delen:

Softwareleverancier SAP beëindigt het dienstverband met ceo Leo Apotheker. De algemeen directeur wordt per direct opgevolgd door Jim Hagemann Snabe, die eerder hoofd-productontwikkeling was en Bill McDermott, directeur van de buitendienst van de Duitse softwareleverancier. Zij voeren gezamenlijk de dagelijkse leiding. SAP is zuinig met informatie over het ontslag van Apotheker. Het bedrijf licht het vertrek later toe.

De softwareleverancier meldt dat beide partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Apotheker was meer dan twintig jaar werkzaam bij SAP. In juni 2009 werd hij benoemd tot zelfstandig ceo. Daarvoor voerde hij vanaf april 2008 samen met Henning Kagermann de leiding.

Onder aansturing van Apotheker beleefde de softwareleverancier barre tijden, dat kwam mede door de economische crisis. Het bedrijf zag omzet en winst terugvallen. Of de tegenvallende resultaten aanleiding zijn voor het ontslag is niet bekend.

Advies

De Raad van Commissarissen heeft Hasso Plattner, mede-oprichter en voorzitter van de Raad van Commissarissen, gevraagd om de nieuwe bedrijfstop te adviseren op het gebied van technologie en productontwikkeling.

Jim Hagemann Snabe werkt al sinds 1990 voor de Duitse softwareleverancier, afgezien van een uitstap naar IBM tussen 1994 en 1996. McDermott kwam in 2002 in dienst bij SAP. Hij zit net als Hagemann Snabe sinds 2008 in de Raad van Bestuur. McDermott werkte eerder bij Xerox, Siebel en Gartner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T10:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.