SAP blijft vaag over vertrek Apotheker

Softwareleverancier keert terug naar bedrijfstop met twee CEO's

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier SAP blijft vaag over de plotselinge contractbeëindiging van algemeen directeur Leo Apotheker. Hasso Plattner, mede-oprichter en voorzitter van de Raad van Commissarissen houdt de redenen van het vertrek van de ceo liever binnenskamers. Dat zei hij in een toelichting op de plotselinge wijziging van de bedrijfstop van de softwareleverancier.

Tijdens de toelichting zei Plattner dat het vertrek niets te maken heeft met de tegenvallende financiële resultaten van de softwareleverancier. Apotheker zou niet zijn weggestuurd doordat personeel in een tevredenheidsonderzoek de algemeen directeur een slechte beoordeling gaf. De vraag waarom de ceo dan wel de laan is uitgestuurd, bleef onbeantwoord.

Apotheker die sinds juni 2009 alleen aan het roer stond, wordt vervangen door twee ceo's. Jim Hagemann Snabe, die eerder hoofd-productontwikkeling was, richt zich met name op de innovatie van de software. Bill McDermott, directeur van de buitendienst van de Duitse softwareleverancier, neemt de beslissingen over de verkoop en klanten op zich. Bij SAP is een bedrijfstop met twee ceo's een gangbare bestuursvorm. Apotheker leidde het bedrijf van 2008 to juni 2009 samen met Henning Kagermann. Na juni 2009 leidde hij het bedrijf zelfstandig.

Onderhoud

Ook de speculatie dat een conflict tussen SAP-gebruikers en de leverancier over het onderhoudstarief de ceo fataal is geworden wordt door Plattner weggewuifd. De softwareleverancier draaide onlangs een eenzijdig doorgevoerde wijziging van het onderhoudsmodel terug. Dat deed de leverancier na forse kritiek van gebruikers. Plattner: 'Achteraf gezien hebben we het verkeerd aangepakt. We hadden bij die beslissing bijvoorbeeld meer rekening moeten houden met klanten die oudere licenties hebben. Vandaar dat we het besluit hebben teruggedraaid. We hebben het verkeerd gedaan. Deze verkeerde beslissing valt Apotheker niet alleen aan te rekenen. De raad van Commissarissen is ook verantwoordelijk voor dat besluit.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T16:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.