Voerbedrijf laat Capgemini SAP implementeren

Dit artikel delen:

Diervoerproducent Provimi gaat de financiële en logistieke processen van zijn tachtig vestigingen centraliseren met het softwarepakket SAP. Ict-dienstverlener Capgemini implementeert het pakket en wordt verantwoordelijk voor het beheer ervan. SAP werd gebruikt bij de Amerikaanse vestiging van de diervoederproducent. Nu wordt het pakket wereldwijd uitgerold. De waarde van het contract maken de partijen niet bekend.

Voorheen werkten de lokale vestigingen van de Nederlandse voerfabrikant met verschillende ict-systemen, zoals Microsoft Dynamics NAV. Het bedrijf denkt door te centraliseren de interne samenwerking verder te verbeteren. Het overkoepelende management krijgt zo beter zicht op bedrijfsgegevens als cashflow, financiële resultaten en operationele doelstellingen. De introductie van de nieuwe ict-omgeving maakt deel uit van de ‘One Provimi'-strategie.

Volgens de betrokken adjunct-directeur Emiel van Schaik van SAP zorgt de nieuwe software voor betere interne rapportages. ‘Hierdoor kan het bedrijf de prestaties van afzonderlijke productielocaties vergelijken. Internationaal kan worden gekeken waar winstmarges te verbeteren zijn.'

Verenigde Staten

De vestigingen van het bedrijf in de Verenigde Staten hadden al een SAP-omgeving. Besloten is om deze omgeving om te bouwen voor wereldwijd gebruik, zegt een woordvoerder van het bedrijf. De vestigingen in Canada en Nederland gingen als eerste over op de nieuwe software. In december 2009 volgden de locaties in Spanje en Portugal. De software wordt in het eerste kwartaal van 2010 uitgerold in de Latijns-Amerikaanse vestigingen. Alle medewerkers van de diervoeder hebben een workshop van twee weken gehad over het nieuwe softwarepakket.

Provimi heeft tachtig vestigingen in dertig landen. Bij het bedrijf werken achtduizend mensen. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. De aandelen van het bedrijf zijn genoteerd aan de beurs in Parijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Binnen het bedrijf waarvoor ik werk hebben we niet zo'n goede ervaring met de implementatie capaciteit van Capgemini. De consultants van Capgemini missen de deskundigheid en kennis om bedrijven helder en goed te kunnen adviseren. Dit heeft geleid tot forse budgetoverschrijdingen en niet correct functionerende applicaties. Nee wij huren geen Capgemini consultants meer in, we zijn inmiddels met andere consultancy bedrijven in zee gegaan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-02T10:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.