Peoplesoft slaat slag bij Mexicaanse belastingdienst

Dit artikel delen:

De belastingadministratiedienst van Mexico heeft met aanbieder van enterprise applicatiesoftware Peoplesoft een tweejarig contract gesloten voor meer dan vijftigmiljoen dollar. Dit bedrag omvat inkomsten uit software-licenties, professional services en onderhoud.

De belastingadministratiedienst van Mexico gaat gebruikmaken van Peoplesofts Enterprise Financial Management, Enterprise Customer Relationship Management, Enterprise Performance Management en Enterprise Portal. Daarnaast wordt Global Services ingezet voor het leveren van implementatie- en consultingdiensten. Het belastingsysteem van Mexico wordt geheel vernieuwd, waardoor een betere service kan worden geleverd aan belastingbetalers en het innen van belastinggelden kan worden verbeterd.

Mexico’s belastingadministratiedienst heeft meer dan 30.000 werknemers in dienst in meer dan 1.100 kantoren. Het belastingadministratiesysteem dat zij momenteel gebruiken, maakt gebruik van verschillende gecentraliseerde en gedecentraliseerde datacenters, verspreid over 66 incassobureaus in het land. Het primaire doel voor de belastingdienst is het moderniseren en integreren van de informatiesystemen, om zo de data van de organisatie in één geïntegreerd systeem te consolideren. De dienst verwacht met de implementatie van PeopleSoft de belastingontduiking drastisch terug te dringen en belastinginkomsten te verhogen.

“Er is zeker een markt voor software-oplossingen die de uitdagingen kunnen oplossen van overheidsinstellingen, die inkomsten moeten genereren”, aldus John Kost, managing vice-pesident bij Gartner. “Ieder jaar lopen overheidsinstellingen miljoenen dollars mis aan niet geïnde gelden, door inefficiency van het belastingsysteem. Veel van deze instellingen hebben oplossingen nodig die de complexiteit van facturatie en inning vereenvoudigen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-05T14:40:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.