Exact zoekt koper voor bedrijfsvliegtuig

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Exact zoekt een koper voor het bedrijfsvliegtuig. Het gaat om een Cessna Citation 525 die de softwareleverancier eind jaren negentig aanschafte. Het softwarehuis vindt het niet in het huidige tijdsgewricht passen om een eigen vliegtuig te gebruiken en te onderhouden. Financieel directeur Max Timmer laat weten dat het toestel de afgelopen drie jaar minder werd gebruikt en niet past in het beleid voor duurzame bedrijfsvoering.

Het toestel staat te koop voor drie miljoen dollar. Timmer stelt het niet de beste tijden zijn om een toestel te verkopen. Maar zijn bedrijf voert kostenbesparende maatregelen door en daarbij past ook het korten op de onderhouds- en gebruikskosten van de jet. De softwareleverancier wil niet zeggen wat de jaarlijkse kosten zijn om het vliegtuig te onderhouden en te gebruiken. Het bedrijf wil ook niet zeggen wie de meeste vlieguren in het toestel heeft gemaakt.

De afwaardering van 1 miljoen euro op de balans van de leverancier is een opvallende kostenpost bij de presentatie van de halfjaarcijfers over 2010. Exact boekt over de eerste zes maanden van 2010 minder winst en omzet dan verwacht maar ziet de omzet uit softwarelicenties weer stijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Mooi om te zeggen dat een vliegtuig niet past binnen de duurzame bedrijfsvoering. In feite is dit een teken aan de wand voor de financiele positie van het bedrijf.

Neem van mij aan dat het vliegtuig erg weinig gebruikt werd en er al een tijd gekeken werd wat hiermee te doen.

Het exacte toestel is hier te zien:
http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=PH-ECL&distinct_entry=true

Betekent dit dat Exact afziet van het aanbieden van cloud diensten?

Wat een absoluut non-topic is dit voor een ICT forum!

Nou ik vind het wel interessant hoor...vooral in relatie tot andere artikelen mbt Exact. Klik maar eens op de link uit het artikel. en vervolgens naar het overzicht.
Dat begint met:
22-07-2010 Exact zoekt koper voor bedrijfsvliegtuig
en eindigt met:
10-11-2008 Exact schrapt banen door kredietcrisis

Neuh, een vliegtuig past inderdaad niet binnen duurzame bedrijfsvoering....

Meer een topic voor de Prive of Party. Toestel lijkt me meer een hebbeding gezien de lijnvluchten tegenwoordig goedkoop zijn richting Azie (KL).

Als op het moment bedrijven niet denken aan kostenbesparing, zou ik me sneller zorgen gaan maken (lijkt me dus een goede zet van Exact). Misschien een leuk afscheidskado voor Patel..... (:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-22T13:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.