Harmsen vervangt Rott op EMEA-post Exact

Directeur vertrekt na bekendmaking nieuwe strategie

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Exact benoemt Vincent Harmsen per 1 januari 2011 tot directeur van de regio's EMEA en APAC. Harmsen neemt de taken over van Roland Rott die twaalf jaar in dienst is bij Exact (waarvan vier jaar in zijn huidige functie). Rott verlaat het bedrijf nadat is aangekondigd dat de buitenlandse organisatie op de schop gaat. Onder leiding van Rott bouwde Exact het aantal internationale vestigingen uit. Opvolger Harmsen moet het aantal buitenlandse vestigingen terugbrengen. Rott heeft nog geen nieuwe werkgever.

Het terugdringen van het aantal vestigingen in het buitenland en de herinrichting van de buitenlandse organisatie is onderdeel van plannen die Exact-directeur Martijn Janmaat op 3 december 2010 aan analisten heeft gepresenteerd. Exact wil op eigen kracht groeien.

Volgens bedrijfsjurist en woordvoerder investor relations Jeroen Bruins Slot vindt Rott dit het juiste moment om zich te oriënteren op een andere baan. Bruins Slot, die niet uitgebreid met Rott sprak over zijn vertrek, kan zich voorstellen dat de man die aan de wieg stond van de internationale uitbreiding van Exact geen zin heeft om nu dat aantal vestigingen te moeten terugbrengen. Bruins Slot benadrukt dat Rott verantwoordelijk blijft voor de resultaten over het vierde kwartaal van 2010. Rott is om een reactie gevraagd maar neemt de telefoon niet op.

Opvolger

Het bedrijf ziet in Harmsen de juiste opvolger om de plannen voor organische groei te realiseren en om te buigen naar een meer marktgedreven organisatie in plaats van een bedrijf dat vooral op productverkoop gericht is.

Harmsen werkte van van 2007 tot 2009 bij Infor Global Solutions als directeur voor Noord-Europa. Volgens Exact heeft hij in die periode omzetgroei gerealiseerd, nieuwe bedrijfsvoering doorgevoerd en verkoopkanalen ontwikkeld. Harmsen werkte ook voor de Amerikaanse leverancier van beheersoftware BMC.

Harmsen treedt ook toe tot het Executive Committee van Exact. Daarin zetelen de algemeen directeur, financieel directeur, directeuren van de landenregio's en de hoofden van de afdelingen marketing, juridische zaken en personeelsbeleid. Exact werft momenteel een technisch directeur die ook zal toetreden het comité.

Onrustig

Het is onrustig aan de top van softwareleverancier Exact. In juli 2010 kondigde ceo Rajesh Patel plotseling zijn vertrek aan. Hij is vervangen door Martijn Janmaat die destijds lid was van de raad van commissarissen. Marketingmanager Lindy Dragstra verliet het bedrijf in juni 2010 al na ongeveer een jaar in dienst te zijn geweest. De bedrijfssoftwareleverancier verving begin november 2010 directeur Exact-Nederland, Paul Ramakers door Chris Jansen (ex-Ordina). Ramakers is benoemd tot de nieuwe 'corporate business development director' waarin hij zich richt  op de zakelijke ontwikkeling van het softwarehuis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verbaast me niet dat Rott moet oprott(e)! Met veel bombarie voorgesteld door zijn maat bij elevate-consulting. (net zo'n vage club)

Kan iemand aan rott vragen wat hij nou daadwerkelijk verkocht heeft en welke vestegingen hij nou daadwerkelijk succesvol opgezet heeft? Het niet verbazingwekkende anwtoord zal (2x) heel kort zijn NULL!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-03T16:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.