Exact-grondlegger Rinus Dekker overleden

Dit artikel delen:

Mede-oprichter van bedrijfssoftwareleverancier Exact, Rinus Dekker, is zaterdag 5 februari 2011 op 49-jarige leeftijd overleden. Dekker was al enige tijd ernstig ziek. Hij was de afgelopen jaren op de achtergrond betrokken bij de softwareleverancier, waarvan hij in 2009 zijn laatste aandelen verkocht.

Dekker sprak in juni 2010 tijdens de opening van het nieuwe bedrijfspand van Exact via een Skype-verbinding vanuit zijn woning op Curaçao de aanwezigen in Delft toe. Hij leidde op dat eiland ook nog enige jaren de lokale Exact-vestiging.

In 2004 steunde Dekker openlijk het besluit van mede-oprichter en studiegenoot Eduard Hagens die het voltallige bestuur en de raad van commissarissen wegstuurde.

Volgens zakenblad Quote leverde de beursgang van Exact die eind jaren negentig plaatsvond Dekker ongeveer vijftig miljoen gulden op. Daarmee werd Dekker in de Quote-500-lijst van rijkste Nederlanders opgenomen.

In een rouwadvertentie in de dagbladen NRC Handelsblad en De Telegraaf noemt Exact-ceo Martijn Janmaat oprichter Dekker een van de 'Founding Fathers' die aan de wieg stond van de eerste producten en in de jaren erna betrokken was bij de verdere productontwikkeling. Janmaat roemt Dekker voor het starten van buitenlandse vestigingen.

Dekker laat een vrouw en drie kinderen na.

Exact

In 1984 startten Eduard Hagens, Rinus Dekker, Arco van Nieuwland, Paul van Keep, Paul Fijling en Leo Schonk Exact Software. De heren waren tijdens hun studie als freelancer begonnen bij het in 1979 opgerichte softwarebedrijf Grote Beer, dat als een van de eerste softwareleveranciers gestandaardiseerde bedrijfssoftware introduceerde op de Nederlandse markt. Het bedrijf leverde software voor bedrijfsprocesbeheer in het mkb. Toen die sofwareleverancier zijn freelancers eruit gooide, besloot het zestal om een eigen bedrijf op te richten. Dat werd Exact Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Rinus Dekker werkte keihard, was volledig toegewijd aan Exact. Hij was toegankelijk, vriendelijk en gastvrij. Exact was mijn eerste werkgever. In mijn 5e jaar ben ik 2x in Curacau geweest. Het betrof een informatie analyse voor Exact Maatwerk voor de zeehaven. Rinus was toen directeur voor de regio Amerika. Hij ontving me hartelijk, geen pretenties, biertje aan de bar van Avila Beach. Aardige man! Sterkte voor de familie en al zijn dierbaren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-09T14:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.