Ymere voert SAP-systeem bedrijfsbreed in

Invoering vertraagd door jaarafsluiting en scholing gebruikers

Dit artikel delen:

Woningcorporatie Ymere uit Amsterdam heeft de invoering van een bedrijfsbreed SAP-systeem afgerond. Dienstverlener Ctac uit Den Bosch begeleidde de implementatie. De ontwikkeling van het systeem en de oplevering hebben ruim twee jaar geduurd. Het project is volgens Ctac binnen budget opgeleverd. De woningcorporatie besloot om de bedrijfsbrede invoering over de jaarwisseling te tillen waardoor de oorspronkelijk gestelde deadline van november 2010 niet werd gehaald.

Volgens ict-directeur Arjan van Dijk van Ymere was het systeem in november 2010 klaar voor bedrijfsbrede invoering. Hij vertelt dat die implementatie werd uitgesteld op verzoek van de boekhouder. 'De accountant wilde de jaarrekening opmaken met de gegevens uit het oude systeem. Ook moesten achthonderd gebruikers nog opgeleid worden. Die klus is ook uitgevoerd door Ctac.

Sinds 4 januari 2011 wordt het SAP-systeem bedrijfsbreed gebruikt. De vuurdoop was de verwerking van de huurincasso's voor de maand januari. Die verwerking heeft het systeem volgens Van Dijk goed doorstaan.

Het SAP-systeem ondersteunt de primaire porcessen voor het beheer van huurwoningen. Het systeem is gebouwd volgens de Corperatie Referentie-architectuur (Cora) Die architectuur moet een richtsnoer zijn zodat de producten van softwareleveranciers beter aansluiten op de processen bij de woningcorporatie en vice versa.

Capgemini

Ymere besloot in 2008 zijn tien jaar oude systeem van SG Automatisering en een aantal andere verouderde systemen vervangen door SAP. De invoering van het SAP-systeem bij een van de grootste woningcorporaties van Nederland is door traditionele leveranciers met argusogen bekeken.

Aanvankelijk werd de begeleiding van de implementatie aan Capgemini gegund. Maar die partij is later vervangen door Ctac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-24T11:45:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.