Doek valt voor ERP-leverancier Matadex

Dit artikel delen:
Failliet

De Rotterdamse erp-leverancier Matadex is failliet. Het bedrijf ontwikkelde op Oracle-database gerichte erp-software voor planning, urenregistratie, dossier- en projectmanagement. De standaardsoftware Xiphers werd onder andere geïmplementeerd bij de Directie Juridische Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Matadex zette in 2007 nog in op uitbreiding van het bedrijf, maar door de recessie liep de vraag naar erp-software juist terug.

In het faillissementsverslag schrijft de curator: 'De tarieven voor het jaarlijks onderhoud van het pakket waren niet kostendekkend en er werden onvoldoende nieuwe klanten gevonden die bereid waren een normale licentieprijs te betalen.'

In totaal 26 schuldeisers hebben zich bij de curator gemeld. Het adressenbestand van de in 2001 opgerichte leverancier is overgedragen aan een andere partij.

Op het moment van faillietverklaring had het Rotterdamse bedrijf zes man in dienst. Het jaar ervoor bestond het personeelsbestand uit dertien mensen. De leverancier moest al eerder inkrimpen door de teruglopende vraag naar erp-software.

Geen doorstart

Volgens de curator is een doorstart van de baan. Er is met twee belangstellenden gesproken, maar die gesprekken liepen op niets uit.

In het verslag staat verder dat kort na de datum van het faillissement door een werknemer nog onderhoudswerk is verricht op de systemen van een klant. 'Zonder die werkzaamheden zou de betreffende klant nodeloos zwaar zijn gedupeerd door het faillissement', schrijft de curator. Het is niet bekend om welke klant het gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een onzin: "maar door de recessie liep de vraag naar erp-software juist terug"

Kijk eens naar de cijfers van een andere bekende ERP leverancier zoals AFAS die deze vorige week vrijgaf. Die groeien en groeien maar door, dus hebben deze jongens toch echt iets niet goed gedaan of hebben concurrenten het domweg gewoon beter gedaan..

Een ERP leverancier met 6 man in dienst. Nee, dat gaat het niet meer worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-11T09:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.