SAP boekt goede cijfers in eerste halfjaar 2011

Dit artikel delen:

De Duitse bedrijfssoftwareleverancier SAP boekt over de eerste zes maanden van 2011 meer winst en omzet. Vergeleken met dezelfde periode in 2010 steeg de omzet met 17 procent tot 6,324 miljard euro. De winst komt uit op 991 miljoen euro. Dat is 13 procent meer dan in 2010. Het bedrijf zette ruim 26 procent meer om met de verkoop van software.

Het softwarebedrijf draaide een sterk tweede kwartaal. SAP boekte in die periode zelfs 20 procent meer winst dan in dezelfde periode in 2010. De omzet is in het tweede kwartaal (groei van 14 procent) nagenoeg gelijk aan de resultaten over de eerste zes maanden van 2011 als geheel.

De bedrijfssoftwareleverancier meldt dat het voor het zesde aaneengesloten kwartaal dubbele groeicijfers behaalt. Dat is een forse verandering met eerdere marktomstandigheden.

In de nasleep van de economische recessie werd minder in nieuwe bedrijfssoftware geïnvesteerd. SAP sprak in 2008 van de 'zwaarste omstandigheden ooit' toen de softwareverkoop halveerde. Het bedrijf voerde een reorganisatie door waarbij 3000 arbeidsplaatsen vervielen.

Co-CEO's hebben bijgetekend

De co-ceo's Jim Hagemann Snabe en Bill McDermott maakten begin juli 2011 bekend dat ze hebben bijgetekend om tot 2017 aan te blijven als directeuren van het softwarebedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

SAP blijft n sterk nummer. HANA is nog niet af en misschien wat te vroeg op de markt gebracht; maar het product heeft zeker potentie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-27T15:02:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.