DSA Vision praat exclusief met Eigen Haard

Dit artikel delen:

Eigen Haard , een van de grootste woningcorporaties van Nederland, voert exclusieve gesprekken met automatiseerder DSA Vision voor de aanschaf van het geïntegreerd enterprise resource planning(erp)-pakket Empire. SAP-aanbieder Aepex zit in de wachtkamer. De woningcorporatie wil in 2013 een nieuw primair systeem in gebruik nemen, als vervanging van de huidige software van Centric, Cegeka en, zij het op kleine schaal, Nccw.

Eigen Haard startte in 2010 een selectietraject. De corporatie wilde vanwege de fusie met Woongroep Holland een nieuw geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem. Eigen Haard werkt nu nog met Wocas/X van Centric (ondersteunt 46.000 verhuurbare eenheden = vhe's) en Omega van Cegeka (13.000 vhe's; het deel van Woongroep Holland). Ook draaide er nog een Nccw-Bis (2300 vhe's) dat een paar jaar eerder is meegekomen met de overname van de corporatie Ouder-Amstel.

Besprekingen

Uiteindelijk bleven twee partijen over: Aepex uit Gorinchem met het SAP-systeem Aetrium en DSA Vision uit Hoofddorp met de Microsoft Dynamics Navision-software Empire. Die laatste partij beschikt nu over de beste papieren. Bart Hoogervorst, manager ict & facilities van Eigen Haard, stelt: 'Er is geen intentieverklaring getekend. Wel is er sprake van een keuze om met DSA te verkennen of we tot een overeenkomst kunnen komen. Er is pas sprake van een keuze als we daar volledig uitgekomen zijn. De besprekingen zijn daarvoor nog in volle gang.'

Hoogervorst stelt dat in de laatste fase goed gekeken is naar de verschillen op de gebieden functioneel, strategisch, implementatie, juridisch, commercieel en technisch. 'Op basis van de onderlinge vergelijking is geconstateerd dat beide producten voor Eigen Haard een goed werkende oplossing bieden. De verschillen wezen niet direct een kant uit. De verankering en ervaring van DSA Vision in de corporatiesector en de betere aansluiting op de Eigen Haard-processen waren in het voordeel van dit bedrijf. De mate van erp en de integraliteit van het onderliggen SAP-platform zoals Aepex die biedt, is een voordeel van SAP. We verwachten dat met de DSA-oplossing Eigen Haard eerder en met minder risico's in staat is om zijn procesinrichting goed vorm te geven.'

Marktanalyse

Lees ook de marktanalyse 'Corporaties omarmen geïntegreerde pakketten'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-16T11:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.