Cordys benoemt Art Landro tot CEO

Dit artikel delen:

Cordys, leverancier van software voor business process management, heeft de Amerikaan Art Landro aangesteld als nieuwe chief executive officer (ceo). Landro was al in dienst van Cordys als verantwoordelijk manager voor de uitbouw van de internationale activiteiten. Hij volgt Per Jonsson op die in september 2010 tot ceo werd benoemd. Landro gaat zich vooral richten op het vergroten van de naamsbekendheid en het versterken van de verkoopkanalen van Cordys buiten Europa.

Volgens Cordys zal 'industrieveteraan' Art Landro leiding geven aan de groeistrategie van Cordys. Hij bouwde al het internationale netwerk van partners en klanten van Cordys uit in Noord-Amerika, Europa en Zuidoost-Azië. Landro heeft brede internationale ervaring. Voordat Landro bij Cordys startte, was hij een van de directeuren van MontaVista Software en bekleedde hij diverse managementfuncties bij EMC en Documentum. Daarvoor was hij verkoopmanager bij Cadence Design Systems en General DataComm. Landro behaalde een bachelordiploma aan de Universiteit van Connecticut en diende als luitenant-kolonel bij de reservisten van de Amerikaanse Luchtmacht.

'Landro heeft de gedrevenheid en internationale ervaring die nodig zijn om onze omzetgroei te versnellen en Cordys naar het volgende niveau te brengen', zegt Jan Baan, bestuursvoorzitter en oprichter van Cordys. Landro gaat zich de eerste tijd vooral richten op het stroomlijnen van de verkoopkanalen door verbeteringen door te voeren in de partner- en supportprogramma's.

Reactie Landro

Landro zegt in een korte reactie dat het snelle vertrek van Per Jonsson (ex-Cosalt, ex-General Electric) gepland was. Jonsson was binnengehaald vanwege zijn operationele kennis om een wereldwijde organisatie op te zetten, maar had minder verstand van het internationaal verkopen van software. Daarvoor haalde Jonsson Landro vorig jaar binnen. 'Eind 2011 besloot Cordys om de internationale verkoopstrategie versneld uit te bouwen. In overleg is toen afgesproken dat Jonsson zijn plek aan mij zou afstaan. Die wisseling en zijn vertrek lag al in de lijn der verwachtingen maar heeft nu eerder plaatsgevonden.'

Landro stelt drie groeidoelstellingen te hebben: een sterke naamsbekendheid van Cordys opbouwen buiten Europa, het uitbouwen van het partnerprogramma met meer onafhankelijke softwareverkopers en systeemintegrators en het versterken van het verkoopteam, met name in de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-08T11:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.