Exact vindt nieuwe financieel directeur

Dit artikel delen:
Euro

Softwareleverancier Exact uit Delft wil Onno Krap (46) benoemen tot financieel directeur. Hij volgt op 15 juni 2012 Max Timmer op die sinds maart 2011 de functie van ceo en financieel directeur combineerde. Timmer stapte half april op na de aanstelling van Erik van der Meijden als nieuwe ceo. De aandeelhouders moeten de benoeming van Krap nog goedkeuren.

Onno Krap is financieel directeur van het Leidse biotechnologiebedrijf Crucell, tegenwoordig een dochteronderneming van de Amerikaanse fabrikant van huidshoud- en verzorgingsproducten Johnson & Johnson. Tot de overname in juli 2011 was Crucell een zelfstandige, beursgenoteerde onderneming. Zijn voorganger Max Timmer blijft tot 1 juli 2012 voor Exact werken om een goede overdracht aan Krap te garanderen.

Krap begon zijn carrière in maart 1991 bij Accenture, waar hij verschillende posities heeft bekleed binnen de finance consulting groep. Als senior manager was hij betrokken bij diverse ict- en software-implementatieprojecten bij grote klanten in Europa.

Beursgenoteerd

In maart 2000 werd Onno Krap Europees controller bij Applera Corporation en werd in maart 2002 financieel directeur Europa tot zijn vertrek naar Crucell in 2006. Onno Krap heeft ervaring met de rapportagevereisten bij beursgenoteerde ondernemingen en heeft een grondige kennis van IFRS-rapportage, planning & control, tax, treasury, risk management en compliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-01T10:37:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.