Stöpler vervangt Exact door Abecon NAV

Dit artikel delen:
Handen schudden

Stöpler Instrumenten & Apparaten uit Utrecht gaat zijn huidige Exact-programma's vervangen door de enterprise resource planning (erp)-oplossing van Abecon uit Huizen. Deze is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en de specifieke add-on's van de Abecon Zorg-oplossing. De medische groothandel keek in het selectietraject naar diverse aanbieders, waaronder Infor, Unit 4/IBS, Epicor, Sage en SAP, maar koos uiteindelijk voor de Abecon/Microsoft-combinatie.

Stöpler, gevestigd in Utrecht sinds 1902 en onderdeel van de Simed Health Care Group, levert medische producten en diensten aan ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen. Het bedrijf vervangt in eerste instantie de erp-software die de bedrijfsactiviteiten in Nederland en België ondersteunen. Er is ook nog een vestiging in Luxemburg.

Abecon

Met de nieuwe oplossing van Abecon kiest Stöpler voor een gestandaardiseerd en volledig op het Microsoft-platform gebaseerd bedrijfsinformatiesysteem. Hierin zullen zowel de bedrijfsprocessen op het gebied van onder andere financiën, voorraadketenbeheer en relatiebeheer (door middel van Microsoft Dynamics CRM) geïntegreerd worden ondersteund.

'Onze uiteindelijke keuze voor de Abecon/Microsoft-oplossing is met name ingegeven door de verwachte efficiencyslag die wij kunnen maken op basis van de Microsoft-industriestandaard', aldus Jerome Rutges, ict-manager bij Stöpler. Dat Abecon actief is in de zorgsector speelde ook mee in de keuze van de medische groothandel voor de Microsoft-specialist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien was het de tijd om na circa 12 jaar, het systeem dat in 2000 geïmplementeerd was te vervangen.
Naar mijn mening de verwachte efficiencyslag op basis van de Microsoft-industriestandaard zal niet hoger zijn dan de efficiëntie die door sommige erp-oplosingen zoals Afas gerealiseerd kunnen worden.
In een selectietraject voor een erp-oplossing voor een klant, moesten we juist afscheid van Microsoft-oplossing nemen omdat de benodigde flexibiliteit niet aangeboden kon worden.
Wat wel interessant voor Stopler/Simed kan zijn, is de bekendheid van Abecon met zorgsector. Deze kennis kan goed gebruik worden bij het inrichten van( bedrijfs)processen binnen deze erp-oplossing en eventueel het verbeteren van de huidige processen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-12T11:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.