Serious game versnelt kassatraining

Dit artikel delen:

Supermarktmedewerkers die met het serious game Kassatrainer worden getraind voor het werk achter de kassa, blijken veel sneller klaar te zijn voor hun taak en minder fouten te maken dan medewerkers die via de klassieke on-the-job training hun opleiding krijgen. Bovendien vinden ze het zelf ook nog leuker.

Dit blijkt uit onderzoek naar de effectiviteit van de Just Kassatrainer onder 22 leerlingen van de supermarktketen Emté. TNO voerde het onderzoek uit in het kader van een project binnen het onderzoeksprogramma Games for Training and Entertainment (Gate). Just Kassatrainer is een online serious game van e-opleider Jutten Simulation uit Ooij die bij retailers wordt ingezet.

Leerlingen bouwen sneller routine op door systematische en gestandaardiseerde oefening van kassabediening en kassaprocedures. Ook feedback van een virtuele coach helpt hierbij. De serious game helpt bij het leren van taken die in de praktijk niet vaak voorkomen.

De training vindt grotendeel thuis plaats in eigen tijd. Door de online training is de efficiëntie groter dan bij een on-the-job training. Kassatrainer biedt een oefenomgeving die dezelfde ervaring geeft als een praktijkomgeving. Gebruikers ontwikkelen kennis en vaardigheden die worden toegepast in de beroepspraktijk.

TNO en Serious Gaming

Een serious game draait niet om entertainment, maar om een nuttige toepassing, zoals iets leren. De toepassingen zijn divers en kunnen variëren van het leren van een (school)vak of het oefenen van hulpverlening bij een terroristische aanslag. TNO heeft jaren ervaring bij het ontwikkelen, inzetten en evalueren van serious games.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed om te lezen dat e-learning ook echt werkt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-15T14:16:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.