Exxellence linkt zaaksysteem aan GouwIT

Dit artikel delen:

De directeuren Gerard Gouw en Michel Veenhuis sluiten officieel de samenwerking tussen GouwIT en Exxellence.

Exxellence Group en GouwIT hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het inzetten van het eMaxx-zaasysteem, als basis voor zaaksgewijs werken. De integratie van de eMaxx-suite in de belasting-, parkeer- en vastgoedoplossingen van GouwIT zorgen volgens beide partijen voor een front-, mid- en backoffice-totaaloplossing voor overheidsorganisaties. Exxellence en GouwIT zeggen op deze manier ook een gezamenlijke mGBA-oplossing te willen bieden.

De trend in overheidsland is meer en meer zaaksgewijs werken, aldus Exxellence Group uit Hengelo. Overheidsinstanties willen door middel van deze aanpak de bedrijfsvoering en de dienstverlening aan klanten verbeteren. Klanten moeten plaats- en tijdsonafhankelijk zaken kunnen doen met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en waterschappen en binnen die organisaties moeten zaken (dossiers) over afdelingen heen geautomatiseerd afgehandeld en gevolgd kunnen worden.

Integratie

Exxellence besloot in 2010 hiervoor functionaliteit te leveren, als onderdeel van zijn eMaxx-suite voor digitale dienstverlening. Inmiddels hebben diverse gemeenten gekozen voor deze oplossing, waaronder Utrecht, Schiedam, Leeuwarden en Tilburg. Het bedrijf merkt dat er bij gebruikers van een zaaksysteemplatform behoefte is aan afhandelingprocessen met steeds meer backoffice-functionaliteit.

De samenwerking met GouwIT uit Zaltbommel moet dit mogelijk maken. Door het ontwikkelen van de backoffice-applicaties van GouwIT met het gebruik van het eMaxx-zaaksysteem komen de applicaties van GouwIT ook beschikbaar binnen het eMaxx-platform, en andersom. De integratie van de belasting-, vastgoed- en parkeeroplossingen van GouwiT met de eMaxx-suite van Exxellence is de volgende stap in de productstrategie.

mGBA

GouwIT levert software op het gebied van basisregistraties, belastingen en parkeervergunningen aan gemeentelijke overheden, gemeentelijke samenwerkingsverbanden en waterschappen. GouwIT sleepte begin april nog een belangrijke order binnen. Het ministerie van Financiën gunde toen de bouw en het onderhoud van de applicatie Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ) aan de softwareleverancier.

Volgens beide leveranciers heeft de overheidsmarkt de komende jaren behoefte aan het naadloos integreren van producten tussen een horizontaal platform (zoals van eMaxx) en een verticale speler (bijvoorbeeld GouwIT). Exxellence en GouwIT zien hun samenwerking ook als een opmars voor het bieden van een oplossing voor het moderniseringsprogramma van de Gemeentelijke Basisadministratie (mGBA).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-10T10:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.