Subcontractor-app Cape Groep wint Mendix-wedstrijd

Dit artikel delen:
Uitreiking Mendix Mobile App Challenge

De Subcontractor-app van Cape Groep wint de Mendix Mobile App Challenge

De Subcontractor-app van ict-dienstverlener Cape Groep heeft de Mendix Mobile App Challenge gewonnen. De smartphone-app voor logistieke dienstverleners won in de finale van de andere twee overgebleven kanshebbers. De jury lette bij de beoordeling van alle ingezonden apps op de gebruiksvriendelijkheid, look en feel en waarde voor de business.

In aanloop naar Mendix World 2012, het jaarlijkse evenement van platformleverancier Mendix, werd een wedstrijd uitgeschreven voor de beste mobile app. De drie finalisten kregen tijdens het evenement de mogelijkheid om op het podium hun app te presenteren en demonstreren. Die pitch mocht maximaal vier minuten duren.

Cape Groep deed mee aan de mobile app challenge met de onlangs gelanceerde Subcontractor-app. De aanwezige zeshonderd bezoekers van het evenement konden via de Mendix World-app hun stem uitbrengen voor de beste mobiele app. Cape Groep won de de wedstrijd met een ruime meerderheid van de stemmen.

Subcontractor-app

Met de Subcontractor-app krijgen logistieke dienstverleners real time inzicht in de status van hun zendingen zonder toegang te hebben tot de boordcomputersystemen van de door hen ingehuurde vervoerders. Deze informatie kan nu eenvoudig verkregen worden door zendinginformatie (laad-/losinformatie, verwachte aankomsttijd, tekstberichten) en afleverinformatie (actuele status, vertragingen, schade en digitale ontvangstbevestiging) aan de externe chauffeurs te verstrekken via de smartphone-app. Voor het uitwisselen van realtime zendinggegevens hoeft geen software te worden gedownload op de smartphone.

Het concept achter de Subcontractor-app is verder uitgebreid met een Subcontractor-managementportal. Logistieke dienstverleners kunnen hier hun subcontractors beheren en de benodigde zendinginformatie (bijzonderheden locaties, beschrijving goederen, contactgegevens ontvanger) voor chauffeurs klaarzetten. Transportplanners definiëren op basis van klant- en ordergegevens ritten en opdrachten. De opdrachten worden zichtbaar op de smartphone-app wanneer deze aan een subcontractor is toegekend. Zowel de managementportal als de smartphone-app worden in de cloud gehost en zijn beschikbaar af te nemen als software as a service.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-11T09:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.