Digitaal Schrijven neemt digitale pen Interaxi over

Dit artikel delen:

Digitaal Schrijven BV uit Wijk bij Duurstede neemt de activiteiten op het gebied van de digitale pen en de digitale vrachtbrief over van het in Delft gevestigde Interaxi. Met deze overname versterkt Digitaal Schrijven zijn markpositie in de Benelux. Het bedrijf voegt het de logistieke sector toe aan de segmenten waarin het nu al actief is: de industrie, de financiële wereld en de zorgsector. Interaxi zal zich volledig concentreren op rfid-activiteiten.

Digitaal Schrijven was al vanaf 1 januari 2012 verantwoordelijk is voor de techniek achter de digitale pen activiteiten van Interaxi. Het bedrijf verwacht nu op basis van zijn ervaring in andere marktsegmenten voor de logistieke sector nieuwe aspecten te kunnen toevoegen aan het digitale vrachtbriefconcept.

De digitale pen in combinatie met het concept van de digitale vrachtbrief gaat terug tot 2006. Toen lanceerde de stichting Beurtvaartadres samen met Getronics Pinkroccade de digitale pen voor het automatisch verwerken van vrachtbrieven die verladers en vervoerders met elkaar uitwisselen.  

Omdat grootschalig gebruik uitbleef verkocht Beurtvaartadres de pen medio 2009 aan Interaxi. Als stichting die verladers en vervoerders ondersteunt bij het administratief afwikkelen van logistiek processen, paste het commercieel in de markt zetten van de digitale pen niet goed bij deze activiteiten. Na een paar jaar onder de hoede te zijn geweest bij Interaxi is het nu de beurt aan Digitaal Schrijven om de pen in de logistieke sector aan de man te brengen en te onderhouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-24T10:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.