Flamco laat Ciber een SAP-systeem bouwen

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ciber Nederland ontwerpt en implementeert wereldwijd een nieuw erp-systeem op basis van SAP voor Flamco. Dit is een Nederlandse leverancier en producent van kwaliteitssystemen voor verwarming, ventilatie, drinkwater, airconditioning en koeling. Flamco uit Bunschoten wil met het bedrijfsbrede SAP-systeem, dat diverse systemen vervangt, beter inzicht krijgen in de interne efficiency en de zakelijke processen. Het project wordt naar verwachting in 2015 afgerond.

Flamco beschikt momenteel over dertien internationale verkoopkantoren wereldwijd en zes productielocaties in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en China. Tot op heden maakt Flamco gebruik van verschillende bedrijfssystemen. Door een organisatiebreed SAP ERP-systeem te ontwikkelen, wil Flamco het inzicht in bedrijfskritische processen vergroten en het it-beheer versimpelen.

Het nieuwe systeem moet het onder andere mogelijk maken snel te zien waar welke voorraad beschikbaar is, wat de meest actuele klanthistorie is en wie binnen de organisatie betrokken is bij specifieke orders. Het SAP-systeem is toegerust op een nieuw logistiek concept dat binnen Flamco wordt ingevoerd en de te verwachten groei moet opvangen.

Fases

De omvangrijke SAP-implementatie wordt in verschillende fases uitgevoerd. Recent is Ciber gestart met het ontwikkelen van de blauwdruk voor de erp-template die in diverse landen wordt uitgerold waar Flamco aanwezig is.

De Amerikaanse ict-dienstverlener is met zo'n negenduizend medewerkers internationaal actief. De omzet bedraagt ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland telt Ciber ongeveer zeshonderd medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-28T07:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.