Stb koopt deel DataStudio voor goede doel

Dit artikel delen:

Stb Automatisering & Advies (Stb) heeft een deel van DataStudio uit Den Haag overgenomen. Het betreft alle activiteiten en klanten die gerelateerd zijn aan goede doelen en fondsenwervende organisaties. Stb bundelt dit deel met zijn eigen activiteiten tot de nieuwe werkmaatschappij Stb Goede Doelen bv. De Clix-software van DataStudio wordt op termijn vervangen door het vernieuwde pakket Stb Goede Doelen.

Hans de Groot, voormalig directeur van DataStudio, is directeur Stb Goede Doelen geworden. Het overige deel van DataStudio richt zich op het automatiseren van architectenbureaus. Dat deel blijft onder dezelfde naam doorgaan. Onder de naam Clix leverde DataStudio ook software-oplossingen voor goededoelen- en fondsenwervende organisaties. Klanten zijn het Leger des Heils, de Hartstichting, het Rode Kruis, Amnesty International, Stichting Proefdiervrij en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Marktversterking

Stb Automatisering & Advies levert branchespecifieke bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, zoals leden- en brancheorganisaties, zorg-, goededoelen- en overheidsorganisaties. Het  bedrijf bestaat 20 jaar, telt ruim vijftig medewerkers en heeft kantoren in Houten, Almere en Den Haag. 

Volgens Rob Goijen, directeur Stb, liggen er nog kansen genoeg op de markt van software voor goede doelen en fondsen. Om zich op deze markt meer te laten gelden heeft het bedrijf een aparte bv opgericht en het Clix-deel van DataStudio overgenomen. 'Alle Clix-klanten worden voortaan bediend vanuit Stb Goede Doelen bv. Op termijn zal Stb Goede Doelen het pakket Clix gaan vervangen. Klanten kunnen met behoud van functionaliteit overgaan naar het nieuwe pakket, inclusief een standaardconversie.'

Ombouwen

Goijen licht toe dat dit jaar in het teken staat van de verrijking met functionaliteit van het Stb Goede Doelen-pakket en Clix. Hij stelt dat zijn bedrijf over een breed opgezet customer relationship management (crm)-systeem voor leden- en brancheorganisaties beschikt. Hij wil deze functionaliteit ook beschikbaar stellen aan goede doelen- en ledenorganisaties, die veel vergelijkbare bedrijfsprocessen hebben. Momenteel werkt een team van ontwikkelaars aan een project om het Stb-pakket voor goede doelen en de Clix-software als aanvullende modules op Stb CRM te realiseren. Het gaat om de functionaliteiten Donaties (februari), Subsidie-aanvragen (mei) en Nalatenschappen (juni).

Daarnaast vertelt Goijen dat Worknets.com, een online platform om organisaties rond een gemeenschappelijk doel te laten samenwerken, eveneens wordt geïntegreerd in het nieuwe Stb Goede Doelen-pakket. 'Worknets.com is een aantal maanden geleden bij een aantal pilots gelanceerd, waaronder een goed doel. In februari staat de integratie met het Stb Goede Doelen-pakket op de planning.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-23T09:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.