Main Capital investeert in SaaS-bedrijf Connexys

Handen schudden

Main Capital Partners heeft een meerderheidspositie in Connexys verworven, een Rotterdamse leverancier van software voor personeelswerving en talentbeheer. Connexys, waar zo'n twintig man werken, levert zijn producten als software as a service (SaaS). De software is gebaseerd op het Force.com-ontwikkelplatform van Salesforce.com. De aandelentransactie heeft plaatsgevonden vanuit het fonds Main Capital III dat speciaal is opgericht om te investeren in Nederlandse softwarebedrijven.

Volgens Main Capital stroomlijnt de software van Connexys inmiddels het wervingsproces bij zo'n tweehonderd grootzakelijke klanten, als Friesland Campina, Stork, Essent, BAM, Imtech en Aegon. De software ondersteunt het werven en selecteren van zowel vaste als tijdelijke medewerkers. Ook levert Connexys oplossingen voor gemeenten en provincies en zet het webportalen op als NUwerk.nl en werftsamen.nl.

Main Capital investeert in Connexys om de groeistrategie verder te ondersteunen. Daarbij gaat het om de uitbouw en professionalisering van het partnerkanaal, de internationalisatie gebaseerd op het Force.com product en het verder op poten zetten van de productmarketing. Volgens Charly Zwemstra, managing partner van Main Capita, is de markt voor deze specifieke software op het gebied van personeelzaken nog sterk gefragmenteerd maar met uitstekende groeiverwachtingen.

Nederlandse waar

Geldschieters achter Main Capital III zijn Main Capital Partners, de Zwitserse investeerder Akina en een aantal families en vermogende ondernemers. Het fonds wil groeien naar een totaal vermogen van zestig miljoen euro. Vorig jaar nam Main Capital III al Sofon over, een Eindhovense leverancier van standaardsoftware die verkooporganisaties ondersteunt bij het maken van offertes en het beheren van contracten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-01T09:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.