Centric sluit 2012 af met bescheiden winst

Dit artikel delen:

Centric heeft het boekjaar 2012 afgesloten met een positief netto bedrijfsresultaat. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden en een teruggang in alle sectoren, realiseerde de organisatie een nettowinst van ruim twaalf miljoen euro bij een omzet van 525 miljoen euro.

Dit positieve resultaat is volgens Centric te danken aan een gezond financieel beleid en een goede spreiding in activiteiten en markten. Centric biedt zijn klanten een breed producten- en dienstenpalet en is actief voor onder meer de (lokale) overheid, zorg, woningbouwcorporaties, supply chain, bouw en financiële sector.

Highlights in Nederland

Ondanks de economische omstandigheden heeft Centric in Nederland in 2012 geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar producten en diensten. Zo maakten de retailklanten kennis met InPosition, een mobiele oplossing waarmee zij de service op de winkelvloer verhogen. Ook voor andere branches is het aanbod uitgebreid, onder meer met diverse mobiele applicaties om data op het juiste moment, op de juiste plaats te ontsluiten en te verrijken om werkprocessen te vereenvoudigen.

Op het gebied van IT-infrastructuur heeft Centric in 2012 goed gescoord in diverse onderzoeken, waaronder die van KPMG, naar de tevredenheid van outsourcingsklanten. Voor de financiële sector richtte Centric een private IaaS-cloud in waar alleen financials gebruik van maken.

Internationale samenwerking

Centric is actief in onder meer Noorwegen, Zweden, Duitsland, België en Roemenië en besteedde in 2012 veel aandacht aan de internationale samenwerking tussen de Centric-bedrijven. Dit heeft in 2012 geresulteerd in een aantal belangrijke commerciële trajecten. De Centric-activiteiten in Noorwegen en Zweden kenmerkten zich opnieuw door groei en dankzij de huidige omvang in Scandinavië kreeg de organisatie het vertrouwen van diverse grote opdrachtgevers en sloot het bedrijf in 2012 belangrijke mantelcontracten af.

Ook in België heeft Centric geïnvesteerd in zijn producten. CS Solutions is gemoderniseerd en ook de StoreWorld-architectuur is vernieuwd. Daarnaast biedt Centric zijn Belgische klanten in de supply chain inmiddels, net als in Nederland, voor de implementatie van erp-systemen zowel consultants voor IFS als voor Microsoft AX.

Uitbreiden bpo-aanbod

Naast de uitbouw van de internationale samenwerking en positionering, is het uitbreiden van het business proces outsourcing (bpo)-aanbod een belangrijk speerpunt voor 2013. Centric meent zich op dit gebied te onderscheiden van zowel de traditionele it-leveranciers als van de traditionele administratieve outsourcers. Dankzij de kennis van it en specifieke brancheprocessen, de eigen software en datacenters en de ervaring van de dochterbedrijven Centric Financial Consultancy (in 2012 actief onder de naam Finace) en Xcent met administratieve processen, ziet Centric hier grote kansen voor 2013 en later.

Omzet- en resultaatgegevens

(x 1000)                              2012                  2011

Netto-omzet                       € 524.686          € 529.094

Ebitda                                € 24.747            € 35.637

Resultaat na belasting       € 12.115            € 20.345

Bron: Centric

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-19T16:40:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.