Dimpact accepteert E-suite Atos

Automatiseerder biedt met Pinkroccade LG mGBA-modules aan

Dit artikel delen:

Ruim dertig Dimpact-gemeenten gaan dit jaar over op een nieuwe versie van de Atos e-Suite voor de front- en midoffice. De acceptatiefase, waarin een aantal proefprojecten, is succesvol afgerond. Samen met PinkRoccade Local Government heeft Atos op voorzoek van Dimpact ook nog de burgerzakenmodules voor de modernisering van de Gemeentelijke Basisadministratie (mGBA) in een voorstel uitgewerkt. Dat aanbod ligt nu ter beoordeling bij Dimpact.

Atos won begin 2012 de nieuwe aanbesteding voor een nieuwe front- en midofficesuite voor de circa dertig gemeenteleden van de coöperatieve vereniging Dimpact. De automatiseerder was al de leverancier van het pakket waarmee de Dimpact-leden al een aantal jaar werkten. Eind 2012 gaf Dimpact het startsein voor de acceptatiefase van de aanbesteding voor de levering van de uitgebreide front- en midoffice suite.

Atos moest ook zorgen voor extra functionaliteit, zoals een volledig geïntegreerd (NEN-2082 gecertificeerd) documentmanagementsysteem, een contentmanagementsysteem met de Sdu VIND-catalogus, extra koppelingen en een volledig vernieuwd medewerkersportaal. Voor de oplevering van deze E-Suite werkt Atos samen met de partners Kodision (webformulieren) en Sdu (content).

Acceptatietests

Op 10 juli is de samenwerking tussen Dimpact en Atos beklonken, samen met partners Kodision, Sdu en PinkRoccade Local Government.

Onderdeel van de acceptatiefase waren de tests door de gemeenten, verenigd in het BOCE-verband (Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen, met ondersteuning van Enschede) en de gemeente Landerd (met ondersteuning van hun buurgemeenten Gemert-Bakel en Helmond). Deze gemeenten hebben de software getoetst en daarna positief beoordeeld. Vervolgens hebben de Dimpact-stuurgroepen Aanbesteding en Product zich gebogen over de testresultaten en de software geaccepteerd, waarna het startsein voor de implementatie bij de Dimpact-gemeenten gegeven kon worden.

Nieuwe release met mGBA-modules?

Parallel met de levering en acceptatietests ging de doorontwikkeling van de software verder. De oplevering van de volgende release staat begin 2014 op het programma. Ook vroeg Dimpact Atos dit voorjaar om de optie (uit de aanbesteding) voor de burgerzakenmodules mGBA uit te werken in een voorstel. In samenwerking met gemeente-automatiseerder PinkRoccade Local Government heeft Atos hiervoor een aanbod aan Dimpact gedaan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-11T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.