I&DT gaat samenwerking aan met Careffect

Dit artikel delen:
Zuster

I&DT, ontwikkelaar van flexibele, internetgebaseerde bedrijfssoftware, is een samenwerking aangegaan met Careffect. I&DT is leverancier van Curasoft, een online softwareoplossing die het elektronisch patiëntendossier (epd) en de administratieve gegevensverwerking integreert voor aanbieders van de eerste- en tweedelijns zorg. Careffect biedt advies en ondersteuning aan zorgorganisaties op het gebied van financiën, controle- en zorgprocessen.

De analyses en adviezen van Careffect zijn erop gericht om de bedrijfsvoering binnen zorgorganisaties gezond te maken en te houden. Het administratiesysteem Curasoft sluit aan bij deze doelstelling. Vanaf deze maand is Careffect officieel een Curasoft Certified Partner. Careffect analyseert de zorgprocessen en bekijkt ook of deze voldoen aan geldende wet- en regelgeving. Door middel van een zorgplan op maat realiseert Careffect onder meer betere, snellere en goedkopere processen zonder verspilling en een juiste declaratiestructuur.

Agis/Achmea

‘Om onze diensten uit te breiden waren we op zoek naar een administratiesysteem dat flexibel is en dat werkt met de meest recente wet- en regelgeving voor de zorg’, zegt Careffect-directeur Jordy Groot. ‘In Curasoft hebben we een webgebaseerde oplossing gevonden die erg gebruiksvriendelijk is. Het koppelt onder meer de agenda direct aan declarabele diensten. Dit zorgt voor een flinke reductie in het aantal onvolledige en foutief ingediende declaraties. De instelling declareert zo waar het recht op heeft. Daarnaast heeft zorgverzekeraar Agis/Achmea Curasoft benoemd als preferent epd-softwareoplossing voor paramedici. We hebben alle vertrouwen in dit systeem en zijn er trots op dat we Curasoft Certified Partner zijn geworden.’

‘Softwareontwikkeling is voor ons een dynamisch proces, de voorkeuren en vraagstukken van klanten zijn dan ook leidend in de ontwikkeling van onze producten’, zegt I&DT-ceo Dennis Vis. ‘Om in te spelen op nieuwe situaties die ontstaan door bijvoorbeeld veranderde wetgeving, is overleg met een professionele organisatie die weet wat er speelt binnen de zorg erg nuttig. Mede dankzij de praktijkervaring van Careffect kunnen wij ervoor zorgen dat onze technologie naadloos aansluit bij de eisen uit de praktijk, welke ontwikkelingen zich ook voordoen in de zorgsector.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-01T17:31:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.