Porsche-bouwer plant personeel met Paralax

Dit artikel delen:
Porsche Cayenne

Porsche Cayenne

Bedrijfssoftwareleverancier Paralax Planning Solutions uit Maarssen levert software voor personeelsplanning aan ThyssenKrupp Automotive Systems. Dat Duitse bedrijf maakt onderdelen voor Porsche en BMW. De geleverde Rostar CAS-software wordt ingezet voor de planning van personeel en werving van uitzendkrachten. Informatie over competenties, ervaring en training van medewerkers is beschikbaar voor de planning van personeel. Het bedrijf hoopt zo het kwaliteitsniveau van geleverd werk verder te verbeteren.

Paralax: 'De software combineert shift- en team-planning waardoor een planner vooraf gedefinieerde, volledige, teams kan inzetten op een assemblagelijn, shift of afdeling. Rostar CAS heeft ook de mogelijkheid om een kwalificatiematrix van de medewerker te beheren, biedt een overzicht van de veiligheidscertificeringen en dient uiteraard de planningsdoeleinden.'

De leverancier benadrukt dat de kwalificatie, skills en ervaring voor iedere medewerker wordt bijgehouden en gebruikt wordt om er zeker van te zijn dat medewerkers de juiste kwalificaties hebben om bepaalde werkzaamheden uit te voeren.


BMW en Porsche

ThyssenKrupp werkt vanuit twee fabrieken in de Duitse stad Leipzig. Het is betrokken bij de just-in-time ontwikkeling, productie en installatie van auto-onderdelen voor de Porsche Cayenne en Panamera en voor de BMW-modellen 1 en X1. De fabrieken voeren voor- en achteras assemblageverrichtingen uit in 24-uurs ploegendiensten. Het bedrijf telt vijfhonderd medewerkers. ThyssenKrupp zet de planningssoftware ook in voor de planning van tijdelijke krachten die via uitzendbureaus worden geworven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-29T10:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.