Royal IHC rondt livegang IFS Applications af

Dit artikel delen:

Scheepsbouwwerf van Royal IHC

IFS, de Zweedse leverancier van software voor enterprise resource planning (erp), meldt dat het eerste onderdeel van de leverancier van bagger- en natte mijnbouwschepen en -apparatuur Royal IHC, IHC Vremac, live is gegaan met het pakket IFS Applications. De livegang is een belangrijke eerste stap voor het bedrijfsbrede efficiencyprogramma van het maritieme concern uit Sliedrecht. Naar verwachting is dit IHC ONE-programma in 2017 afgerond.

IHC Vremac ontwerpt en produceert hydraulische cilinders, wartels en zuigeraccumulatoren. De oplossingen van het bedrijf worden toegepast onder zware omstandigheden in sectoren als de baggerindustrie, de maritieme sector en zware machinerie. Het bedrijf zet IFS Applications in om de bedrijfskritische processen zoals inkoop, logistiek, productie, financiën en verkoop te ondersteunen. IHC Vremac is als eerste onderdeel van de uitrol van de platforminfrastructuur live gegaan met de oplossing. De implementatie fungeert dan ook tevens als prototype voor de andere vestigingen.

Royal IHC (voorheen IHC Merwede) koos voor IFS Applications als basis voor IHC ONE, een bedrijfsbreed efficiencyprogramma gericht op het consolideren van wereldwijde processen. Het bedrijf koos eind 2013 voor deze oplossing na een uitgebreid selectieproces onder verschillende leveranciers van erp-systemen. De licentiecontractwaarde van de overeenkomst is circa twee miljoen euro.

Uniforme it-omgeving

IFS Applications wordt geïmplementeerd als één centraal erp-systeem binnen de onderneming. Het ondersteunt de belangrijkste strategische doelen van het bedrijf: samenwerking, globalisering en groei. Eenmaal volledig geïmplementeerd zal IFS Applications gebruikt worden door twaalfhonderd medewerkers in dertien landen. De oplossing vervangt een groot aantal verschillende it-systemen waardoor er een uniforme it-omgeving ontstaat die processen beter ondersteunt en makkelijker aanpasbaar is.

'De livegang van IHC Vremac is een belangrijke eerste stap in een omvangrijk project dat is gericht op het creëren van één kernsysteem voor erp, dat ons wereldwijd gaat ondersteunen', zegt Dave Vander Heyde, financieel directeur van Royal IHC.

VisionWaves

De Zweedse erp-leverancier IFS nam afgelopen zomer het Nederlandse bedrijf VisionWaves over. Topman Alastair Sorbie licht in een interview de achtergronden van deze overname toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-25T11:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.