Visma neemt Davilex Software over

Dit artikel delen:

Ray van de Mortel, directeur Davilex (links) en Richard Scheeper, manager mkb Visma Software

Davilex Software uit Houten is overgenomen door Visma Nederland, onderdeel van de Noorse softwaregroep Visma Software. Met de overname van Davilex verstevigt Visma zijn positie in het mkb, met name in het kleinbedrijf. Davilex is bijna dertig jaar actief op de softwaremarkt.

De focus van Davilex ligt op administratieve software voor het mkb en verenigingen. Ruim 18.000 bedrijven maken gebruik van een oplossing van Davilex. Het bedrijf blijft onder eigen naam opereren.

Richard Scheper, commercieel directeur mkb van Visma: ‘Davilex heeft een tevreden klantenbestand dat vaak al jarenlang met de software werkt. We zien voldoende mogelijkheden voor kruisbestuiving tussen beide organisaties en klantgroepen. We hebben beide onze eigen specialismen. Davilex en Visma richten zich gezamenlijk op het leveren van slimme cloudoplossingen voor verenigingen, het mkb en administratie- en accountantskantoren.’

Ray van de Mortel, directeur Davilex: ‘Ons aansluiten bij Visma is een goede, volgende stap voor Davilex. De Visma-groep telt in Europa meer dan vijfhonderdduizend klanten. We zien voordelen in het onderdeel uitmaken van een dergelijke grote, sterke organisatie en verwachten veel van de samenwerking, zowel qua continuïteit als uitwisseling van kennis.’

Spelletjes

Davilex Software werd in 1986 opgericht door David Brons en Lex van Oorspronk, twee scholieren/studenten die hun eigen administratieve software voor de (toen nog MS-DOS) pc hadden ontwikkeld. De naam Davilex is dus ontleend aan de beide voornamen van de oprichters.

De ontwikkelaar van pc-software groeide vooral in de jaren negentig als kool en had een eigen ontwikkelstudio en een spelletjesdivisie. Na diverse reorganisaties richtte het bedrijf zijn vizier alleen nog op administratieve software voor het mkb. Vandaag de dag werken er vijfentwintig man.

Bij de Visma Groep werken zo'n 5.500 medewerkers. In Nederland legde het bedrijf zijn basis middels de overname van Accountview in 2007 en DBS Business Solutions in 2010. Beide bedrijven gingen een paar jaar later verder onder de naam Visma Software BV. Er werken 160 mensen, verdeeld over kantoren in Amsterdam en Amersfoort.

Klanten zijn onder meer Formido, Wehkamp, TUI Nederland, Xenos, IHC, Paradiso, SER, Madurodam, KLM Catering, Woningstichting Portaal, Stichting Soa Aids, Zorggroep Pantein en ABAB Accountants.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-15T10:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.