Axians levert Vidaví-erp aan Prinses Máxima Centrum

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Axians Healthcare heeft een vijfjarige overeenkomst gesloten met het Utrechtse Prinses Máxima Centrum (PMC) voor de levering van erp-pakket Vidaví. Het op Microsoft Dynamics gebaseerde pakket voor inkoop, logistiek en financiële processen wordt vanaf 1 januari 2018 stapsgewijs ingevoerd bij het nieuwe behandel- en onderzoekscentrum voor kinderen met kanker.

Vidaví is software voor het beheer van complexe inkoop en logistieke en financiële processen. Het ondersteunt zorginstellingen in brede zin. Axians heeft specifieke functionaliteit toegevoegd voor de bevoorrading van de operatiekamer (ok). Daarmee moet voorkomen worden dat middelen niet op voorraad zijn. Medicijnen en andere zorgmiddelen worden direct gescand en realtime verwerkt in het systeem. 

De erp-software biedt ook inzicht in budgetten van decentrale budgethouders binnen het ziekenhuis. PMC heeft namelijk een complexe structuur met meerdere bestuurslagen en verschillende verantwoordelijken en behandelaars. Budgethouders moeten met behulp van Vidaví sneller inzicht krijgen en op tijd kunnen bijsturen. 

Volgens Axians wordt in eerste instantie het systeem door een beperkt aantal mensen gebruikt en wordt dat aantal tegelijkertijd met de groei van de organisatie uitgebreid. 'Voornamelijk het aantal decentrale gebruikers zal de komende jaren een vlucht nemen richting enkele honderden gebruikers. In eerste instantie gaat het om tientallen', laat een woordvoerder van de dienstverlener aan Computable weten.

VCD IT Groep

Erp-pakket Vidaví wordt onder meer gebruikt in de medische centra Noorderbreedte, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Laurentius, Havenziekenhuis Rotterdam, Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Deventer Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Reinier de Graaf, Franciscus Gasthuis & Pantein.

Het pakket is ontwikkeld door ict-dienstverlener VCD IT Groep, dit bedrijf is later overgenomen door Axians. Gaandeweg is de bedrijfsnaam van VCD verdwenen en nu heet het bedrijf Axians. 

In mei 2017 lijfde het Franse concern Vinci Energies het veertig jaar oude VCD IT Groep in. Toen werd bekend dat de naam VCD op termijn zou verdwijnen. Vinci Energies is de moedermaatschappij van Axians. Axians bestaat onder meer uit Imtech ICT. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-12T09:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.