Be Informed krijgt nieuwe directie voor groeiplan

Oprichter Rik Hoogenberg maakt plaats voor René Louter

Dit artikel delen:

René Louter

Procesautomatiseerder Be Informed uit Apeldoorn heeft René Louter benoemd tot algemeen directeur. Louter, die over een netwerk beschikt in de financiële dienstverlening, neemt het stokje over van Be Informed-oprichter Rik Hoogenberg. Hoogenberg blijft actief als extern adviseur en aandeelhouder. Er wordt een nieuw managementteam gevormd dat het bedrijf naar een volgende groeifase moet leiden.

René Louter vertelt aan Computable dat het management de komende periode de plannen uitstippelt voor een nieuwe groeistrategie van het bedrijf. ‘Daarbij zijn de ogen gericht op uitbreiding in Nederland, Groot-Brittannië en de VS.’

Louter vertelt dat hij beschikt over netwerkcontacten binnen de financiële dienstverlening. Volgens de nieuwe directeur die op 1 mei 2018 is gestart, is het contact met Rik Hoogenberg goed en heeft de oprichter van Be Informed ervoor gekozen om een nieuw team in te zetten voor een nieuwe fase van het bedrijf. Het is nog niet bekend wat Be Informed-oprichter Hoogenberg naast zijn rol als extern adviseur gaat doen. Louter: ‘Daarover hoor je binnenkort meer, hij gaat eerst met vakantie.’  

Louter was eerder algemeen directeur van Emesa, het moederbedrijf van onder andere VakantieVeilingen en ActievandeDag. Daarvoor was hij directeur van softwareleverancier en data-analist voor de automobielbranche RDC Group en managing director van schadeherstelbedrijf ASN Group. Tussen 2003 en 2012 was hij actief in verschillende directiefuncties bij verzekeraar Reaal.

Nieuw managementteam

"Begin 2017 ontving Be Informed nog een miljoeneninvestering van investeringsmaatschappij Reggeborgh. In 2014 ging de implementatietak van Be Informed failliet. "

Het nieuwe managementteam van Be Informed bestaat verder uit Guus Romeijn die benoemd is tot operationeel directeur. Hij was eerder werkzaam voor softwarebedrijven als Trinicom, Kana en Verint. Ook financieel directeur van Be Informed, Chris Erbrink, maakt deel uit van het managementteam.

Begin 2017 ontving Be Informed nog een miljoeneninvestering van investeringsmaatschappij Reggeborgh. In 2014 ging de implementatietak van Be Infomed failliet. Sindsdien wordt de software door partners geïmplementeerd. Belangrijke partners zijn onder meer Deloitte en Accenture. Die bedrijven adviseren hun klanten over de inzet van het Robotic Process Automation Platform van Be Informed. Dat is een business process-platform waarmee ingewikkelde bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden.

ING, Tesco, Prudential

Het in 2005 opgerichte Be Informed bestaat momenteel uit 35 medewerkers. Het bedrijf levert modulair opgebouwde software die bedrijven en organisaties moet helpen in de ondersteuning van ingewikkelde processen. Klanten zijn onder andere de Britse bank Tesco, de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst), de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Prudential en ING-bank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In 2014 ging heel Be Informed failliet.

Sorry verbeteraar, je bent niet helemaal bij de les. Be Informed ging in 2014 inderdaad failliet, maar maakte een doorstart met geld van derden en Sylvia Roelofs kwam aan het stuur. Ondanks een moeilijke periode (KvK en UWV stopten met zakendoen met Be Informed) bestaat de club nog steeds. 't is maar dat je het weet!

Geenszins nieuws Henk Boot.
Nee, mijn verbetering betrof puur de artikeltekst "In 2014 ging de implementatietak van Be Informed failliet.". Want dat zinnetje suggereert dat er in 2014 ook een deel van Be Informed was dat niet failliet ging. Maar let op: in 2014 ging GEHEEL Be Informed ten onder. Punt. Geen misverstand mogelijk.

Be Informed had ooit zo groot kunnen worden als Mendix (welke de komende jaren nog flink gaat groeien), echter door een paar flinke strategische blunders op managementniveau gingen ze langs de rand van de afgrond. Echt zo jammer, ik had 10 jaar geleden een andere toekomst voorgesteld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T16:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.