Ctac pauzeert overname Oliver IT

Dit artikel delen:
Time out

Na tegenvallende jaarcijfers maakt Ctac nu ook een tweede domper bekend: het zet de begin deze maand aangekondigde overname van Oliver IT tijdelijk stop. Voor de ict-dienstverlener uit Den Bosch heeft vanwege de coronacrisis voor de korte termijn het beheren van de kasstroom en het werkkapitaal topprioriteit. Ook kijkt Ctac naar kostenbesparingsmaatregelen. In dat kader wil het bedrijf mogelijk ook gebruikmaken van de ondersteunende maatregelen vanuit de overheid.

Begin maart kondigde Ctac aan een meerderheidsbelang van 75 procent in Oliver IT te nemen. Dat bedrijf uit Den Bosch is gespecialiseerd in integratie en softwareontwikkeling van web- en mobiele oplossingen. Met het oog op de financiële positie en de onzekere economische tijd vanwege de coronacrisis maakt Ctac bekend het boekenonderzoek (due diligence) bij Oliver IT tijdelijk stil te leggen.  

Volgens topman Henny Hilgerdenaar loopt de dienstverlening van Ctac tot op heden relatief goed door in de coronacrisis. Maar zijn er gezien de extreme situatie toch maatregelen nodig om de continuïteit van de dienstverlening te borgen. Zo heeft het bedrijf voor de Benelux-markt een 'business continuity team' onder leiding van financieel directeur Pieter-Paul Saasen ingesteld. Een van de ondernomen acties was het regelen van een redundante communicatiestructuur voor klanten.  

Ctac zag na een bewogen jaar zijn omzet en netto-resultaat over 2019 dalen. Het bedrijf meldt dat de  financiële positie momenteel solide is. Wel past Ctac om de financiële armslag te versterken zijn eerder gemelde dividendvoorstel over het boekjaar 2019 aan. In plaats van een cashdividend van 0,08 euro per aandeel wordt nu een stockdividend van 0,08 euro per aandeel voorgesteld aan de aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-26T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.