Resultaten Ctac vallen tegen na bewogen jaar

Daling

Ict-dienstverlener Ctac zag zijn omzet en netto-resultaat over 2019 dalen. Afgelopen oktober sprak het bedrijf nog de verwachting uit dat de omzet en het operationeel bedrijfsresultaat gelijk zouden blijven.

De netto-omzet daalde met 1,4 procent naar 81,8 miljoen euro. Dit kwam vooral door lagere licentieverkopen. Als gevolg van nieuwe boekhoudregels (IFRS 15) was bovendien sprake van uitstel van omzet. Het nettoresultaat daalde met 23,5 procent naar 1,3 miljoen euro. Wel verbeterden de onderliggende operationele resultaten. Voor 2020 wordt een stijging van omzet en nettoresultaat verwacht. Na bekendmaking van de jaarcijfers zakte de aandelenkoers van Ctac vanochtend met 7,3 procent.

Bewogen jaar

Henny Hilgerdenaar, ceo van Ctac, noemt 2019 een bewogen jaar. Vorig jaar oktober bepaalde de Amsterdamse rechter dat de dienstverlener aan hostingbedrijf Leaseweb 2,3 miljoen euro moest betalen waarvan 1,25 miljoen euro schadevergoeding. De onderneming had het met Leaseweb aan de stok gekregen over een SAP-project. Ctac kon niet op tijd opleveren waarna Leaseweb de betalingen stopte. Ctac weigerde verder te gaan, maar de rechter dwong de dienstverlener het werk te hervatten. Het juridisch geschil is inmiddels afgesloten, meldt Hilgerdenaar. 

Verder kreeg Ctac te maken met een wisseling van cfo. Positief is volgens Hilgerdenaar dat meerdere ip-producten succesvol in de markt zijn gezet. Als voorbeeld noemt hij Fit4Woco, een product voor woningcorporaties. Volgens hem is in het vierde kwartaal een stevig fundament gelegd voor 2020. Verwacht wordt dat de overname van Purple Square (verandermanagement) vanaf januari direct bijdraagt aan de resultaten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-06T15:55:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.