Cegeka-DSA gaat op in Business-Solutions-tak Cegeka

Dit artikel delen:
puzzel

Woningbouwautomatiseerder Cegeka-DSA is een dochteronderneming van de Belgische ict-dienstverlener Cegeka. Dit onderdeel wordt nu samengevoegd met de Solutions Business-tak binnen Cegeka tot een nieuwe divisie: Cegeka Business Solutions. De ambitie is om door deze krachtenbundeling in Europa sterk te groeien met de Microsoft Dynamics- en Business Central-activiteiten, deels autonoom en deels middels overnames.

De nieuwe organisatie van ruim 550 medewerkers is formeel op 1 januari 2021 in gegaan en zal de komende weken internationaal verder worden ingericht. Cegeka Business Solutions heeft vestigingen in Nederland (onder meer Veenendaal, de standplaats van Cegeka-DSA), België, Oostenrijk en Italië.

Cegeka-DSA is in Nederland met een marktaandeel van ruim dertig procent de grootste woningbouwautomatiseerder. Daarnaast is het actief op de commerciële vastgoedmarkt. Het bedrijf is gespecialiseerd in Microsoft Dynamics en de cloudopvolger Microsoft 365 Business Central. De cloudversie die Cegeka-DSA speciaal voor de corporatiemarkt heeft ontwikkeld heet Dynamics Empire Online.

Kennisbundeling

Het Belgische Cegeka nam in 2006 corporatie-automatiseerder Databalk over dat een primair systeem aanbood op basis van Microsoft Dynamics AX. In 2013 volgde de overname van DSA Vision, dat een oplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics Navision voor woningcorporaties en commerciële vastgoedbedrijven in huis had. Vervolgens werd de strategische keuze voor Dynamics NAV gemaakt en groeide het bedrijf onder de naam Cegeka-DSA in de jaren er na uit tot marktleider op de corporatiemarkt.

Door de productexpertise van Cegeka-DSA nu te bundelen met de dienstverlening rondom het Microsoft-Dynamics/Business Central-platform vanuit de Solutions Business-tak verwacht Cegeka in Europa meer potten te kunnen breken. Het bedrijf spreekt de ambitie uit om met de nieuwe tak Cegeka Business Solutions in de top vijf van de zogeheten Microsoft Business Partners te belanden.

'Met de gebundelde kennis van onze medewerkers zullen we niet alleen diensten leveren, maar ook extra waarde toevoegen door eigen oplossingen te ontwikkelen. Bovendien zijn we als nieuwe onderneming méér wendbaar om de groei zelfstandig te kunnen realiseren, zowel autonoom als door middel van acquisities', zegt directeur Anton Vreugdenhil, die voorheen leiding gaf aan Cegeka-DSA.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-06T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.