Wolters Kluwer koopt Vanguard om planningtools

110 miljoen dollar voor bedrijfje dat jaarlijks 7 miljoen dollar omzet

Dit artikel delen:
Wolters Kluwer

Data- en softwareleverancier Wolters Kluwer tast diep in de buidel voor Vanguard Software. Dit kleine Amerikaanse bedrijf levert planningssoftware vanuit de cloud. Met de overname kan de divisie Wolters Kluwer Tax & Accounting haar performance management-pakket CCH Tagetik uitbreiden met verkoop- en operationele planning en kunstmatige intelligentie. Met de overname is 110 miljoen dollar gemoeid, terwijl Vanguards omzet in 2020 slechts 7 miljoen dollar bedroeg.

De planningssoftware van Vanguard Software ondersteunt organisaties bij het voorspellen van de marktvraag (forecasting), optimaliseren van voorraden en kostenbeperking van hun toeleveringsketen. Sommige toepassingen maken gebruik van artificial intelligence (ai) en procesautomatisering. Ze maken het bovendien voor ketenpartners mogelijk om gezamenlijk een ketenplanning te automatiseren.

Ongeveer 55 procent van de omzet behaalt Vanguard uit zijn saas-model, waarbij klanten abonnementsgeld betalen voor het onlinegebruik van de tools. De rest van de omzet komt uit software-implementatie en adviesdiensten. De totale omzet bedroeg in 2020 ruim 7 miljoen dollar, voornamelijk via klanten in de VS en Canada. Het bedrijf bestaat sinds 1995 en telt ongeveer veertig medewerkers.

Integratie in CCH Tagetik

Het idee achter de overname is dat Wolters Kluwer de planningssoftware van Vanguard integreert in CCH Tagetik. Dit bestaat uit diverse tools voor het bijhouden van bedrijfsprestaties, ofwel corporate performance management. Vooral de toevoeging van de planning van het verkoopteam en de bedrijfsvoering (operations) en de ai-capaciteit zou waardevol zijn. 'De combinatie van Vanguard Software en de oplossingen van CCH Tagetik helpt ons bij het ondersteunen van onze zakelijke klanten die zoeken naar een geïntegreerd planningsmodel', meldt ceo Karen Abramson van Wolters Kluwer Tax & Accounting.

Wolters Kluwer Tax & Accounting is qua omzet de grootste divisie van de data- en softwareleverancier uit Alphen aan den Rijn. In 2020 bedroeg de omzet van de divisie 1,4 miljard euro. Andere bedrijfsonderdelen zijn Health, Finance, Compliance en Legal. In totaal realiseerde het concern over 2020 een omzet van 4,6 miljard euro en een winst van 835 miljoen euro. Er werken wereldwijd ruim negentienduizend mensen.

Afgelopen maart plaatste Wolters Kluwer een Eurobond-lening van vijfhonderd miljoen euro. Het bedrijf spekte daarmee zijn oorlogskas voor overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-14T17:12:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.