Main stapt in SAP identity management met Sivis

Vervolgovernames voor twee andere participaties: Woodwing en Alfa eCare

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

Main Capital neemt een meerderheidsbelang in Sivis, een Duitse leverancier van identity management software voor SAP-gebruikers. De Haagse investeringsmaatschappij verwacht dat de omzet van Sivis dit jaar met een derde groeit.

Sivis ontwikkelt, bovenop de bedrijfssystemen van SAP, toepassingen voor het beheer van gebruikersprofielen, risk management, compliance en toegangsautorisatie. Het idee is dat organisaties met zulke add-ons de rollen en identiteiten van hun gebruikers vanuit één locatie geautomatiseerd regelen, ongeacht het gebruikte SAP-product.

Het Duitse bedrijf telt ruim 120 grootzakelijke klanten. Vooral in deze grootzakelijke markt, met soms honderdduizenden medewerkers, is het lastig om elke gebruiker de juiste toegangsrechten te geven en te voldoen aan compliancerichtlijnen. Sivis heeft daarvoor diverse modules die dus over de verschillende producten van SAP bruikbaar zijn, zelfs degene die in de cloud draaien.

Woodwing en Alfa

Main Capital timmert flink aan de weg en heeft een groeiend portfolio van techbedrijven. Twee bedrijven die Main vorig jaar toevoegde aan het portfolio, gingen deze week zelf op overnamepad. Zo neemt de Zaanse aanbieder van content management-systemen Woodwing, sinds februari 2020 eigendom van Main, Expansion over. Expansion levert oplossingen voor document management en archivering, die nu worden geïntegreerd met Woodwings Xtendis-platform. Afgelopen april nam Woodwing ook al Scientia over.

Ook de Zweedse Main-telg Alfa eCare doet een overname. Het e-health-bedrijf heeft daartoe Clinicbuddy uitgekozen, een aanbieder van elektronische patiëntendossiers voor private zorginstellingen. Clinicbuddy is ook Zweeds, heeft zo'n vijfhonderd klantorganisaties en zag zijn omzet de afgelopen drie jaar jaarlijks zo'n 45 procent toenemen. Alfa lijfde vorig jaar Joliv in, actief in de Zweedse markt voor e-health voor senioren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T17:44:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.