Hg stapt in erp-softwarebedrijf IFS en WorkWave-tak

Dit artikel delen:

De Brits-Duitse investeerder Hg wordt een belangrijke minderheidsaandeelhouder in IFS, de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software, en het onderdeel Workwave. EQT blijft de meerderheidsaandeelhouder, met TA Associates als een andere minderheidsaandeelhouder.

Met het extra kapitaal willen IFS en WorkWave hun groei verder versnellen, zowel organisch als via acquisities, met een focus op het versterken van productcapaciteiten en het uitbreiden in sectoren met veel marktpotentie. Hoeveel Hg betaalt voor de minderheidsaandelen in IFS en Workwave is niet bekendgemaakt. Wel beweren de drie investeerders dat na deze transactie IFS en WorkWave worden gewaardeerd op tien miljard dollar. De deal wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 afgerond.

IFS zag vorig jaar zijn software-omzet met veertien procent groeien tot zo'n 650 miljoen euro. De omzet uit de cloudactiviteiten steeg in 2021 vorig jaar met maar liefst 105 procent tegenover het jaar daarvoor. Inmiddels is dat goed voor zeker ruim honderdvijftig miljoen euro. Het softwarebedrijf investeert fors in zijn cloudvoorzieningen en lanceerde vorig jaar maart IFS Cloud. Die cloudversie sloeg aan waardoor het bedrijf extra moet investeren in de implementatiecapaciteit en deze moet opschalen. Recent kondigde IFS daarvoor een joint venture (Arcwide) aan met implementatiepartner BearingPoint.

IFS kocht het Amerikaanse WorkWave in 2017. Het levert software aan met name logistieke dienstverleners voor onder andere de stroomlijning van backofficetaken en de ondersteuning van de buitendienst, verkoop en marketing. Het bedrijf is na de overname onder eigen naam actief gebleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-04T11:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.